ProRail doet aangifte tegen chauffeur kraanwagen die bovenleiding kapot reed in Zevenbergen
Foto: Tom van der Put/SQ Vision

ProRail doet aangifte tegen chauffeur kraanwagen die bovenleiding kapot reed in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - ProRail gaat aangifte doen tegen de chauffeur die donderdag rond 11.00 uur met een vrachtwagen met nog omhoog staande kraan over een spoorwegovergang bij Zevenbergen reed. De kraan raakte de bovenleiding. De schade en de vertragingen die daardoor ontstonden waren van grote omvang. ProRail houdt de chauffeur verantwoordelijk en doet aangifte.


Regiodirecteur Wendy de Wild zegt op de website van ProRail: "Wat hier is gebeurd kan echt niet. We doen daarom absoluut aangifte. Als je chauffeur bent van een kraanwagen, heb je de verantwoordelijkheid om daar heel voorzichtig mee te zijn. Je ziet wat een puinhoop en een hinder dit oplevert. En dan mogen we nog van geluk spreken dat er geen gewonden zijn gevallen."

Beschadigd

De kraan op de vrachtwagen bij Zevenbergen stond veel te hoog en had volgens ProRail zo nooit mogen rijden. Eerst raakte de kraan het portaal voor de overweg in De Langeweg (N285), waar de waarschuwingslampen voor de overweg aan hangen. Het portaal raakte zwaar beschadigd.

Hinder

De bovenleiding hangt maar liefst op meer dan vijf meter hoogte. Bij het passeren van overweg trok de kraan de bovenleiding kapot, wat op zich al heel gevaarlijk is vanwege de hoogspanning. Vlak daarna passeerde een Sprinter, waardoor ook schade aan de trein ontstond. Persoonlijke ongelukken bleven achterwege, maar de hinder voor de reizigers was groot. Zowel reizigers in de betrokken trein, als duizenden reizigers op omliggende stations, liepen gigantische vertraging op. Bovendien was er urenlange inzet van spoorwerkers nodig om alle schade te repareren. Pas donderdag rond 22.30 uur kon het treinverkeer weer opstarten. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>