Synchroon gaat een nieuwe supermarkt en zeventien appartementen bouwen.
Synchroon gaat een nieuwe supermarkt en zeventien appartementen bouwen. Foto: Monique Jansen

Sanering Molenstraat-terrein valt duurder uit

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ZEVENBERGEN - De sanering van het terrein tussen de Molenstraat, de Markt en de Doelstraat in Zevenbergen valt veel duurder uit dan voorzien. De grond blijkt meer vervuild dan oorspronkelijk was vastgesteld.

Deskundigen op het gebied van bodemverontreiniging schatten de kosten op mogelijk 100.000 euro. De gemeenteraad had eerder een maximaal budget van 60.000 euro vastgesteld voor het bouwrijp maken van het perceel. Projectontwikkelaar Synchroon gaat in het gebied een nieuwe supermarkt en zeventien appartementen bouwen.

De gebouwen die op het terrein stonden zijn al gesloopt. Voorgaande jaren liet de gemeente de grond al onderzoeken. Daaruit bleek dat er lood en koper in de aarde voorkwamen. De omvang werd geschat op zestig kubieke meter.

Grotere verontreiniging

Na de sloop vonden er uitgebreidere onderzoeken plaats. Daaruit bleek dat de verontreiniging veel groter is dan aanvankelijk werd gedacht, namelijk 660 kubieke meter. Het gemeentebestuur zoekt samen met Synchroon naar de beste oplossing. Bij meerdere partijen wordt een prijsopgave gevraagd voor sanering. Daarna kan het college van burgemeester en wethouders meer bekendmaken over de daadwerkelijke kosten.

Burgemeester Jac Klijs benadrukt in een brief aan de gemeenteraad dat het niet mogelijk is om de overschrijding van het budget te verhalen op de vervuiler. De herkomst is onbekend en daarnaast ook verjaard.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief