Afbeelding
Foto: VVD Moerdijk

Opvolger Thomas Zwiers bekend: VVD presenteert Danny Dingemans

Door: Monique Jansen OUD Politiek

ZEVENBERGEN - De VVD Moerdijk heeft de opvolger bekend gemaakt voor vertrekkend wethouder Thomas Zwiers. Hij maakte dinsdag bekend zijn functie neer te leggen om te starten met een nieuwe uitdaging: een adviesbureau in de zorg en in het publieke domein. Ook trokken de ontwikkelingen rondom dossiers als de nieuwe begraafplaats in Zevenbergen en de Bult van Pars in Klundert een zware wissel op hem. 

De partij heeft intern gekeken naar een opvolger. Fractievoorzitter Danny Dingemans is door de VVD gevraagd om na te denken over de opvolging en heeft besloten zich kandidaat te stellen. "We hebben twee jaar geleden een ambitieus coalitieakkoord gesloten en staan nog steeds achter de doelen van het akkoord en de samenwerking met Onafhankelijk Moerdijk en het CDA. Daarom willen we doorgaan en kiezen we voor continuïteit in dit gemeentebestuur. Het zal een stevige klus worden, er liggen diverse ingewikkelde dossiers maar we zien ook de kansen om hierin tot goede oplossingen te komen", melden de liberalen in een persverklaring. 

De VVD betreurt het vroegtijdige vertrek van Thomas Zwiers, maar is dankbaar voor zijn inzet. Onder de wethouder werden verschillende sociale gemeentelijke afdelingen samengevoegd tot een Werkplein en werd er gewerkt aan nieuwe centra voor Zevenbergen, Fijnaart en Klundert. Als de gemeenteraad akkoord gaat met de benoeming van Dingemans, volgt Erik van der Linden uit Zevenbergen hem op als fractieleider van de VVD. 

Danny Dingemans werkt als docent sociale wetenschappen aan de Fontys Lerarenopleiding in Tilburg. Hij woont in Noordhoek. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief