Afbeelding

Minister Van Nieuwenhuizen inspecteert geluidsoverlast bij A4 en A29

Politiek

HELWIJK/HEIJNINGEN- Minister Cora van Nieuwenhuizen bezocht maandag de kernen Helwijk en Heijningen om nu eens met eigen oren te ervaren hoeveel de inwoners last hebben van de herrie van rijksweg A4/A29.

De minister was uitgenodigd door de bewoners van deze kernen omdat zij al jaren geluidsoverlast ervaren van het toenemende verkeer op bovengenoemde weg tussen Rotterdam en Antwerpen. Voor haar bezoek was ruim anderhalf uur uitgetrokken, maar het werden er ruim twee omdat de bewoners heel wat te vertellen hadden en ook omdat er veel te luisteren viel.

Bijpraten

Van Nieuwenhuizen nam ruim de tijd om naar iedereen te luisteren en te vertellen wat zij eventueel zou kunnen doen aan de geluidsoverlast. Zij werd vergezeld over de dijken van de kernen door burgemeester Jac Klijs, wethouder Désirée Brummans, enkele raadsleden, gemeenteambtenaren, pers en inwoners.

Door deze inwoners werd zij bijgepraat over de geschiedenis van de geluidsoverlast en over de moeilijkheden die bewoners ondervonden om deze overlast te doen minderen. De minister hoorde alles geduldig aan, stelde hier en daar een vraag, maar moest aan het eind van het bezoek toegeven dat ze alleen maar toe kon zeggen dat ze het dossier nog eens goed zou bestuderen.

Nog geen oplossing

Over een oplossing kon ze niets toezeggen: "Tenslotte ben ik minister van alle inwoners van Nederland en bijna overal hebben de mensen te kampen met geluidsproblemen."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief