Afbeelding

Criminele bende actief in gemeente Moerdijk met auto-inbraken en -diefstallen

Door: Peter Houtepen Politie

MOERDIJK - De politie vermoedt dat in de gemeente Moerdijk een rondtrekkende criminele groep actief is die in de nachtelijke uren tussen 00.00 en 05.00 uur auto's steelt en inbraken en vernielingen pleegt aan voertuigen. De afgelopen vijf maanden heeft de politie hierover meer dan 150 meldingen gehad.

Vooral in de plaatsen Fijnaart, Klundert en Zevenbergen is het raak. Volgens wijkagent Larissa van Helten heeft de politie in de gemeente Moerdijk alleen al in de laatste twee weken 21 aangiften van diefstallen opgenomen: "De diefstallen zijn gericht op auto-onderdelen, zoals airbags, navigaties, sturen en buitenspiegels. Maar ook volledige auto's zijn weggenomen." Het gaat hierbij dan vooral om voertuigen van de merken Audi, BMW, Mercedes, Renault, Skoda, Tesla en Volkswagen.

Van Helten vermoedt dat de daders gebruik maken van een (elektrische) scooter, die in en uit een bestelauto wordt gereden. "De criminelen parkeren die auto op een donkere plek ergens achteraf of in een hofje. Daarna halen ze de scooter eruit en rijden dan door deze plaatsen en stelen onderdelen. Daarna wordt de scooter weer in de bestelauto gereden om vervolgens te vertrekken." Omdat de politie denkt dat de daders vooraf de boel verkennen, vraagt zij de inwoners om ook overdag alert te zijn op dit soort verdachte situaties.

Eerder deze week, zondagnacht, werden in Zevenbergen nog autospiegels van verschillende voertuigen ontvreemd. De politie neemt de reeks inbraken, diefstallen en vernielingen aan auto's hoog op en is met een onderzoek bezig. Eerder deze week, zondagnacht, werden in Zevenbergen nog autospiegels van verschillende voertuigen ontvreemd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief