Foto: Werner van Beers

Gemeente Moerdijk gaat intensiever handhaven

MOERDIJK - De gemeente Moerdijk gaat intensiever handhaven. Het college van burgemeester en wethouders wil daarvoor extra budget van 228.000 euro uittrekken.


"We hebben belangrijke extra aandachtspunten en ook neemt het werk toe. Dat komt, omdat er meer omgevingsvergunningen worden aangevraagd", meldt wethouder Désirée Brummans. Naar verwachting komen er dit jaar 400 vergunningsverzoeken binnen. Dat zijn er vijftig meer dan normaal.

Op dit moment floreert de economie. Meer mensen kopen een nieuwbouwwoning of gaan verbouwen. Dat is volgens Brummans goed nieuws, maar dat betekent wel dat er meer controles moeten worden uitgevoerd. Op deze manier inspecteert de gemeente of het werk volgens de vergunning is uitgevoerd.

Ondermijning

Daarnaast pakt het gemeentebestuur ondermijnende criminaliteit aan. Hierbij raken de onder- en bovenwereld met elkaar verstrengeld. Criminelen wassen zwart geld wit door investeringen te doen. Een op het oog normaal lijkende onderneming kan bijvoorbeeld een dekmantel zijn voor illegale praktijken. Eerder bleek dit vaak voor te komen bij autoverhuurbedrijven.

Het gemeentebestuur laat de vergunningplicht voor deze ondernemers daarom vallen onder de wet Bibob. Bedrijfseigenaren die willen starten krijgen alleen groen licht als zij geen criminele antecedenten op hun naam hebben staan. "Extra capaciteit om ondermijning tegen te gaan is belangrijk. Het gaat om de veiligheid", vindt Brummans.

Inspecteren

Inspecteurs gaan ook vaker langs bij risicovolle bedrijven, veehouderijen en bij ondernemingen waar de omgevingsvergunning moet worden geüpdatet.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief