Warme truien breien rond de hooikist
Foto: Ties Steehouwer

Warme truien breien rond de hooikist

ZEVENBERGEN – Op de warme truien dag in de bieb in Zevenbergen kwamen wel veel breisters op af maar weinig kinderen die meededen aan het escaperoomspel.


DOOR TIES STEEHOUWER

Nu viel er weinig te escapen omdat kinderen opsluiten in een afgesloten ruimte natuurlijk niet mag. Toch wisten Mariska van Beek van de bieb en Dimph Ribbens en Hans van Suylekom van Energiek Moerdijk de 10 kinderen aan het werk te krijgen. Na lang puzzelen leverde dat een cijferreeks op waarmee een piepklein escape kistje geopend kon worden en daarin lag de klimaatformule voor de komende jaren "Door samen te werken, energie besparen". Nadat de 17 dames die kwamen breien de meegebrachte hooikist hadden bekeken gingen ze aan de slag om zoveel mogelijk truien en sjaals te breien. Ribbens: "Vroeger had iedereen een hooimadam in huis waar rijst en ander voedsel in gegaard werd. Gelukkig hebben veel jongeren deze hooikisten weer herontdekt maar gewoon in bed onder de dekens kan natuurlijk ook."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>