Basisschool Het Kompas in Heijningen haalt vignet 'Gezonde School'
fruits
fruits

Basisschool Het Kompas in Heijningen haalt vignet 'Gezonde School'

HEIJNINGEN - Basisschool Het Kompas in Heijningen heeft deze maand het vignet ‘Gezonde School’ behaald. Met het vignet ‘Gezonde School’ laat basisschool Het Kompas zien dat de school voldoet aan de zware kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Het Kompas is trots op dit behaalde resultaat!


Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Actieve en gezonde leerlingen die leren in een veilige omgeving, zitten lekkerder in hun vel, leren beter en presteren daardoor beter.

De school heeft speciale aandacht voor het welbevinden van de leerlingen en heeft hiervoor het themacertificaat ‘welbevinden’ behaald. Dit houdt in dat Het Kompas zich inzet om alle leerlingen zich thuis te laten voelen. Er is rust in de school, er zijn kleine groepen, grote lokalen om in te leren en een enorme speelplaats om te spelen. Iedere dag wordt er samen hard gewerkt aan een goede en gezellige sfeer in de school. Kinderen leren iedere dag dat samen werken en samen leren ook iets van henzelf vraagt. Om te kijken of dit allemaal lukt, vullen de kinderen een paar keer per jaar een enquête in.

Naast de aandacht en activiteiten vanuit de leerkrachten, worden er ook lessen gegeven door experts van buiten de school. Zo werkt de school samen met Karate Moerdijk en met Theaterhuis Willemstad actief tegen pesten. Hierdoor heerst er een zorgzame sfeer en gaan de kinderen met plezier naar school. Na 8 jaar Het Kompas gaan de kinderen sociaal weerbaar naar het VO!

Directeur Loeky Wijling van Het Kompas is er trots op dat Het Kompas het predicaat Gezonde School heeft verdiend. “Waar een kleine school GROOT in kan zijn !” Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>