Foto: Politie

Rechtszaak tegen bemanning drugsboot van start

MOERDIJK - Bij de rechtbank in Breda is dinsdag het strafproces van start gegaan tegen de bemanning van de drugsboot die vorig jaar werd aangetroffen in de haven van Moerdijk dorp. 


De boot werd op 10 mei ontdekt. De bemanning werd meteen aangehouden: een toen 65-jarige man uit Breda en drie Mexicanen van 23, 26 en 37 jaar. Voor de strafzaak tegen de bemanning heeft de rechtbank twee dagen uitgetrokken. 

Chrystal Meth lab

In het ruim van het 85 meter lange vaartuig werd een Chrystal Meth lab aangetroffen, een gevaarlijke en stimulerende drug met een zeer sterke en langdurige werking. Deze stoffen waren instabiel en zorgden voor een gevaarlijke situatie. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam naar de dorpshaven om de grondstoffen naar een speciale plaats te brengen. Daar zijn ze tot ontploffing gebracht. De omgeving van de boot werd in eerste instantie ruim afgezet vanwege het vrijkomen van een chemische lucht. Na het luchten van de boot werd alleen nog de directe omgeving van het schip afgezet.

Uniek

De vondst van het drugslaboratorium was uniek in Nederland: het was de eerste keer dat een drugslab in een vrachtschip werd aangetroffen. De boot werd drie dagen later uit de dorpshaven weggesleept nadat het schip ontmanteld was en het onderzoek afgerond. 

De Moerdijkse burgemeester Jac Klijs zei onlangs dat het bijna onmogelijk is de drugscriminaliteit aan te pakken: "Het is dweilen met de kraan open."

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief