Afbeelding
Foto: Feestkleding365.nl

Verpleegster- en chirurgenoutfits met mondkapje populair als kleding met Carnaval

Door: Peter Houtepen Cultuur

MOERDIJK - Wat trek jij voor kleding aan met Carnaval dit jaar? Heb jij je keuze al gemaakt? Uit een analyse van online carnavalswinkel Feestkleding365.nl blijkt dat vooral verpleegster- en chirurgenoutfits met een mondkapje dit jaar populair zijn. 

Ten opzichte van vorig jaar zijn verpleegster- en chirurgenoutfits mét mondkapje dit jaar ruim twee keer zo vaak verkocht. De exemplaren zonder mondkapje zijn juist minder populair dan in 2019 en gedaald met 67 procent. Het lijkt de feestvierders dus vooral om het mondkapje te doen. Meer dan waarschijnlijk houdt dit verband met de actualiteit rondom het coronavirus.

Retro

Daarnaast zijn jaren '20, '70 en '90 van de vorige eeuw weer helemaal hot. Klassieke kostuums uit de Roaring Twenties, maar ook hippie-outfits uit de jaren '70 en vooral fluorescerende trainingspakken uit de jaren '80 en '90 zijn dit jaar niet aan te slepen. In de top 10 van best verkochte kostuums staan liefst vier verschillende retro-trainingspakken.

Boef

Opvallend is verder dat toch ook de 'traditionele' carnavalskostuums populair blijven. Onderzoek van de online carnavalswinkel wijst wel uit dat de carnavalvierende man relatief vaak als boef verkleed gaat, terwijl een politie-outfit juist vaak door vrouwen gedragen wordt. Verder gaan vrouwen relatief vaak verkleed als hippie of clown, terwijl mannen vaker in een jaren '80-outfit of 1001-nachtkostuum rondlopen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief