politiehelikopter
politiehelikopter Foto: Archief

Politiehelikopter zoekt boven Zevenbergen naar automobilist

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

ZEVENBERGEN - De politie is op zoek naar een automobilist die na een roekeloze achtervolging een auto met valse kentekenplaten heeft achtergelaten in Zevenbergen. 

Rond 08.45 uur zagen agenten op de A16 een auto rijden die aan de voorkant geen kenteken had. Toen bleek dat de kentekenplaat op de achterkant van een andere auto was, besloten ze de auto en de automobilist te controleren. De automobilist kreeg een teken om te volgen naar een benzinestation, waarop de bestuurder er vandoor ging. Al snel reed de vluchtauto op de A17 snelheden van boven de tweehonderd kilometer per uur. Mede door zijn roekeloos rijgedrag ontstonden gevaarlijke situaties, waarbij ook bijna een aanrijding ontstond.

De vluchtauto reed daarna over de N285 richting Zevenbergen. In een woonwijk met een 30 kilometer zone reed de automobilist met een snelheid van zeker honderd kilometer per uur. Tot dan toe reed steeds een politieauto achter deze vluchtauto. Hierna verloor de politie de auto uit het zicht.

De automobilist verloor op de Toutenbrug de macht over het stuur. Daardoor reed hij door een hek en kwam in een tuin tot stilstand. Vervolgens zette de man het op lopen. Daarop gingen meerdere politie-eenheden op zoek naar de man. Hierbij werden ook een politiehelikopter en politiehond ingezet. 

Na een roekeloze achtervolging in Zevenbergen heeft een dader een auto met valse kentekenplaten achtergelaten. Daarom is de politie op zoek naar deze automobilist. De politiehelikopter helpt bij het zoeken. Rond 10.05 uur werd de vermoedelijke bestuurder in een woning aan de Zoetendaal gesignaleerd. De 35-jarige man uit Rijsbergen werd op straat aangehouden. Hij is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. 

De man blijkt uit eerste onderzoeksresultaten met een ongeldig rijbewijs te rijden. De kentekenplaten op de auto bleken gestolen. In de auto zelf werden ook nog twee gestolen kentekenplaten en een honkbalknuppel gevonden. De spullen zijn in beslag genomen. Ook is er vanochtend bij een benzinestation aan de Zuidelijke Randweg in Klundert met de vluchtauto getankt zonder te betalen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief