Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

Aantal coronapatiënten in Amphia opnieuw gestegen: 18 patiënten overgeplaatst

BREDA - In het Amphia liggen sinds zaterdag 21 maart 58 patiënten met het coronavirus. Dat zijn er acht meer dan de dag daarvoor. Ook is er opnieuw een persoon overleden. Dat meldt het ziekenhuis in een update op hun website. 


Er is opnieuw een patiënten van het Amphia overleden aan het coronavirus. Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in Amphia elf mensen overleden aan de gevolgen van het virus. In totaal worden er in het Amphia 58 patiënten met een COVID-19 besmetting verzorgd. Dat zijn er acht meer dan een dag eerder. Tien van deze patiënten liggen op de intensive care. De andere 48 patiënten worden in de kliniek verzorgd. 28 personen worden op dit moment nog verdacht het coronavirus te hebben. 

Sinds gisteren zijn er zes patiënten uit het ziekenhuis ontslagen. Ook zijn er 18 patiënten overgeplaatst naar andere ziekenhuizen in het land. Dat doet het Amphia uit voorzorg. De Nederlandse Vereniging voor Intensive Care gaf deze week aan dat de druk op de intensive cares vooral in Brabant erg groot is. Dat terwijl er in het noorden van Nederland amper coronapatiënten op de intensive care liggen. Door patiënten nu al te verplaatsen naar andere ziekenhuizen, is het Amphia voorbereid op de komst van nieuwe ernstig zieke coronapatiënten. Want het Amphia verwacht komende dagen een grotere toestroom van COVID-19-patiënten.

Het Bredase ziekenhuis heeft op de intensive care in totaal ruimte voor 30 patiënten. Andere COVID-19 patiënten worden in het Amphia op speciaal daartoe ingerichte afdelingen in isolatie verzorgd (de zogenaamde cohort-afdelingen).

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES