Het zijn mooie strakke bordjes.
Het zijn mooie strakke bordjes. Foto: Ties Steehouwer

Bomenpad bij evenemententerrein opgeknapt

Door: Sandra Broosus Algemeen

ZEVENBERGEN – Veel inwoners zullen het niet weten maar Zevenbergen heeft een bomenpad. Het pad ligt er al sinds 2006 en is gelegen rond het evenemententerrein aan de Kristallaan. In samenwerking met het Milieu Educatief Centrum Moerdijk is het Bomenpad opgezet.

DOOR TIES STEEHOUWER

Het pad is een mooie manier om inwoners kennis te laten maken met de verschillende soorten bomen waarlangs zij wandelen. Langs het pad staan bomen die in het Nederlandse klimaat goed gedijen en die voor het merendeel ook van oudsher in Nederland voorkomen. De bomen die bij het Bomenpad horen, zijn in groepjes van dezelfde soort bij elkaar gezet. "Bomen zijn belangrijk voor mens en dier en de longen van de aarde en juist in deze tijd is daarom aandacht daarvoor van belang. De bomen zorgen voor verkoeling, voor nestelgelegenheid en bieden bescherming en voedsel voor dieren en insecten, maar ook voor de mens. Zoals kastanjes of noten. Daar maken we de mensen dan ook graag op attent door middel van bordjes" volgens Charlotte Joosten, communicatieadviseur van de gemeente Moerdijk.

Vervanging

16 jaar geleden werden de bovengenoemde bordjes bij de bomen gezet. 16 jaar is voor bomen niet lang maar wel voor bordjes zodat ze nog maar kort geleden zijn vervangen. Het zijn mooie strakke bordjes geworden die zo te zien hufterproef zijn. "De bordjes horen bij het Bomenpad rond het Evenemententerrein. De bordjes staan er al sinds 2006, maar waren versleten en dus aan vervanging toe. Daarom hebben we die recent vervangen. Op de bordjes staat welke soort boom het is, de (Nederlandse) naam van de boom, de Latijnse familienaam en een typisch en specifiek kenmerk van de boom. Het pad is daarmee nog niet gereed; binnenkort wordt ook het grote informatiebord nog vervangen/vernieuwd. Ook dat is momenteel onleesbaar en verouderd. Zodra het helemaal klaar, is het de bedoeling dat we hierover berichten".

Enige bomenpad

"Zodra de bebording helemaal klaar is biedt het ook weer volop mogelijkheid voor bijvoorbeeld het Milieu Educatief Centrum om educatieve activiteiten rondom het Bomenpad te organiseren zoals speurtochten voor kinderen Langzaam krijgt straks het evenemententerrein zo weer een waardige en levendige uitstraling, met straks een geweldige Skatebaan. Als het een beetje mee zit (o.a. voor wat betreft de huidige onzekere omstandigheden met het corona-virus), hopen we dat het Evenemententerrein er deze zomer weer netjes bij ligt. Vooralsnog is dit het enige Bomenpad dat de gemeente op deze manier heeft aangelegd". Aan het bomenpad is ook een luxe bijenhotel te vinden waar nu als diverse soorten bijen gebruik van maken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief