De politie heeft de groep eerst weggestuurd bij Breda International Airport.
De politie heeft de groep eerst weggestuurd bij Breda International Airport. Foto: Gemeente Halderberge

Politie stuurt groep van 75 mensen weg bij Breda International Airport: verplaatsen naar Zevenbergschen Hoek

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Een groep van 75 motorcrossers en toeschouwers is zaterdagmiddag van een braakliggend terrein bij vliegveld Breda International Airport weggestuurd. Toch kwam de boodschap niet helemaal over, want diezelfde groep werd even later bij Zevenbergschen Hoek gezien. Daar is 30 man bekeurd. 

Op braakliggend terrein bij Breda International Airport, langs de A58, waren gistermiddag zo'n 75 mensen bij elkaar gekomen. Eén deel hiervan was aan het crossen met motoren, de anderen keken toe. De samenwerkende BOA's van Halderberge, Rucphen en Roosendaal zijn samen met de politie naar het terrein gegaan om de samenscholing te beëindigen. Ook zijn de kentekens van de aanwezige voertuigen genoteerd. "Dit is onacceptabel!", schrijft de gemeente Halderberge op Facebook. "De boodschap momenteel is: blijf thuis!"

Maar die boodschap kwam bij de groep crossers alsnog niet helemaal binnen. Eén paar uur later waren zij namelijk alweer aan het crossen bij Zevenbergschen Hoek. De politie heeft samen met de Landelijke Eenheid en de Politiehelikopter ruim dertig man bekeurd voor samenscholen. "Ongelofelijk! Dan heb je het echt niet begrepen...", aldus wijkagent Werner van Beers op Twitter. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief