Foto: Ties Steehouwer

Huizersdijk in Zevenbergen wordt geasfalteerd

ZEVENBERGEN - De Huizersdijk in Zevenbergen gaat op de schop. De straat tussen de kruising met de Zuidrand en de Kristallaan schreeuwt om groot onderhoud. De gemeente Moerdijk heeft besloten om de weg te asfalteren, zodat de trillingen en lawaaioverlast door zwaar vrachtverkeer wordt verminderd.


Inmiddels zijn medewerkers van het aanneembedrijf gestart met het voorbereidend werk. De Huizersdijk verkeert in een deplorabele staat. Afgelopen tijd verslechterde de situatie. Dat komt mede door randwerkzaamheden aan de kruising. Het collegebestuur koos er daarom voor niet langer af te wachten en de aanbesteding zo snel mogelijk in werking te zetten.

Maatregelen verkeersveiligheid

De gemeente trekt in totaal een bedrag van 400.000 euro uit voor het asfalteren van de Huizersdijk. In een later stadium bekijkt het college van burgemeester en wethouders naar maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Dat gaat nu niet, omdat er op een ander moment wordt gekeken naar de ontwikkelingen rondom het project van de Kop Rode Vaart. Dan neemt de gemeente ook beslissingen over de inrichting van de Huizersdijk. Hierbij het denkt het gemeentebestuur aan de aanleg van een voetpad en snelheidsremmende maatregelen, zoals een drempel. Uiteindelijk komt er een maximumsnelheid van dertig kilometer per uur.

Huizersdijk als waterkering

De Huizersdijk heeft ook nog een bijzondere functie. De straat is tegelijkertijd een waterkering. Die houdt het oppervlaktewater tegen. Daardoor kan de onderlaag niet worden vervangen. De gemeente legt de weg wel 'afwaterend' aan richting de Roode Vaart. Op deze wijze krijgen de percelen aan de binnendijk geen extra regenwater hun kant op.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES 

Vacatures

Bezorgers

Tilburg

Horeca-kanjers

Oud-Vossemeer

Bezorger Altena Nieuws

Almker, Hank

Diverse functies

Ravenstein

Diverse functies

Udenhout