Afbeelding
Foto: Pixabay

Tandartsen wachten advies van regering af over hervatten reguliere werkzaamheden

Door: Peter Houtepen Economie

MOERDIJK - De beroepsorganisatie van tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen in Nederland, wachten het advies van de regering af om de reguliere werkzaamheden in hun praktijken te hervatten.

Op advies van het RIVM en de beroepsorganisaties KNMT/ANT sloten veel praktijken op 17 maart hun deuren om te voorkomen dat het coronavirus zich te snel zou verspreiden en de ziekenhuiscapaciteiten overbelast zouden worden. Omdat dit vanuit de overheid geen verplicht opgelegde maatregel was, waren een aantal praktijken wel geopend voor spoedgevallen. 

Leidraad

In een schrijven aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is deze week een concept van het advies van de Commissie Leidraad Mondzorg Corona gestuurd voor het op verantwoorde manier hervatten van de werkzaamheden op maandag 20 april. Het ministerie heeft haar waardering uitgesproken voor deze Leidraad, maar heeft tevens op verzoek van minister Martin van Rijn nadrukkelijk gevraagd om het advies inzake de hervatting van de reguliere werkzaamheden op 20 april op te schorten tot na de persconferentie van premier Mark Rutte op dinsdagavond 21 april.

Verantwoordelijkheid

De overheid is op dit moment belast met het zoeken naar oplossingen voor het gebrek aan beschermingsmiddelen. Hierdoor kan het grote aantal zorgverleners dat nu onbeschermd met COVID-19 patiënten moet werken van middelen worden voorzien. De beroepsorganisaties beschouwen het als hun verantwoordelijkheid om gehoor te geven aan het uitdrukkelijke beroep dat minister Van Rijn en wachten dan ook de persconferentie van dinsdag af.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief