Afbeelding
Foto: Ties Steehouwer

Kunst en Cultuurroute Moerdijk slaat jaartje over

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

MOERDIJK – De Kunst- en Cultuurroute Moerdijk gaat dit jaar ook niet door. De organisatie heeft besloten het kunstspektakel een jaar uit te stellen. Reden is de coronacrisis. Het kabinet verbood alle evenementen tot 1 september. De Kunst en Cultuurroute stond gepland van 5 tot 13 september. De organisatie wil echter geen risico lopen.

"Onze doelstelling als organisatie om zoveel mogelijk mensen op de been te brengen en samen met de bezoekers en deelnemers te genieten van een prachtig spektakel in september staat haaks op de richtlijnen van het RIVM", meldt coördinator Gert van der Ros.

De organisatie betreurt het besluit, maar ziet geen andere mogelijkheden: "Juist dit jaar zouden we er als stichting Cultuur Moerdijk een spektakel van maken en hebben we in 2019 al een aparte werkgroep in het leven geroepen waarin alle culturele kennis binnen de stichting verzameld is. En deze groep was al enthousiast bezig."

Niet uit het veld slaan

Toch laat de stichting zich niet uit het veld slaan. Van der Ros: "Uiteraard laten we de gemaakte plannen niet varen. We zullen ze, als dat mogelijk is, volgend jaar alsnog met enthousiasme weer oppakken en uitvoeren. Kunst en cultuur in al zijn aspecten. Voor alle doelgroepen en deelnemers. Zoals al dit jaar gepland was, een brede samenwerking met onder andere theater, MeerMoerdijk, veel jongeren, diverse orkesten, studenten van kunst academies, de horeca, onze Moerdijkse forten, de prachtige monumenten van Moerdijk en natuurlijk de kunstenaars en performers."

Stichting Cultuur Moerdijk komt later dit jaar mogelijk met kleine losse kunst- en cultuuracties die volledig voldoen aan de RIVM-richtlijnen van afstand houden. Ook plaatsen vrijwilligers op sociale media teksten, video's en foto's van kunst en cultuur in Moerdijk. De Open Monumentendagen staan nog wel op de agenda, maar het is onduidelijk of deze activiteiten wel door gaan. De landelijke organisatie beraadt zich daar nog over.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief