Weekmarkten uitgebreid met non-foodkramen: 'Markt moet nog steeds geen uitje worden voor hele gezin'

MOERDIJK - De markten in de kernen van de gemeente Moerdijk worden vanaf volgende week weer uitgebreid met de verkoop van non-foodproducten. Daarmee komen er weer voltallige markten te staan. Vanwege de coronamaatregelen waren de afgelopen periode alleen voedselkramen toegestaan, maar het verbod op andere kramen is ingetrokken.


Volgens de voorzitters van de Brabantse veiligheidsregio's is het onderscheid tussen food en non-food  op dag- en weekmarkten in deze fase van de coronacrisis niet meer legitiem. Daarom is vanaf vandaag de verkoop van alle producten weer toegestaan op de markten. "Voorwaarde is wel dat op de markten de algemene maatregelen, zoals het houden van 1.5 meter afstand, geen samenkomsten en de bekende hygiëne maatregelen in acht worden genomen", laat een woordvoerder van de veiligheidsregio's weten.

Afgelopen weken is al gebleken dat dag- en weekmarkten met inzet van aanvullende voorzieningen, goede publieksvoorlichting en toezicht ordentelijk verlopen. Elke gemeente gaat nu zelf in overleg met marktmeesters en marktkooplui over wat kan op de markt. Een ding staat voorop: een markt moet geen uitje worden voor het hele gezin. "Dus ook hier geldt de oproep om alleen naar de markt te gaan. Als blijkt dat een markt een grote aanzuigende werking heeft, en de inspanningen van marktkooplui en toezicht en handhaving niet werken, dan kan een markt gesloten worden. Gezondheid staat voorop."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>