Afbeelding
Foto: Archief

Vier minderjarigen melden zich voor diefstal bij kraampje in Fijnaart

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

FIJNAART - Een 9-jarige meisje uit Fijnaart verkocht afgelopen maandag zelfgemaakte sieraden bij een kraampje. Toen zij even haar post verlaten had, werd haar geldbakje met daarin twee euro gestolen. Inmiddels hebben vier minderjarige jongens zich bij de politie gemeld.

Het Fijnaartse meisje stond maandag 4 mei bij haar kraampje met zelfgemaakte sieraden. Ze had haar post even verlaten en toen zij weer terugkwam bij haar 'winkeltje' bleek haar geldbakje met de verdiensten van de dag gestolen te zijn. 

Er ontstond een hoop verontwaardiging in de wijde omgeving van het dorp. Zelfs landelijk werd er media aandacht aan diefstal besteed. Dat kregen de daders ook mee. In de afgelopen week hebben zich bij de wijkagent vier minderjarige jongens uit de omgeving van Fijnaart gemeld. Zij zijn allemaal betrokken geweest bij de diefstal. 

De wijkagent heeft gesprekken gevoerd met de verdachten en hun ouders. De zaak zal worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. De Officier van Justitie gaat beoordelen of de vier minderjarige jongens zullen worden vervolgd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief