juf Joke blijft op 1,5 meter afstand van de duikelende Spido kleuters.
juf Joke blijft op 1,5 meter afstand van de duikelende Spido kleuters. Foto: Angelique van de Reijt

Sportvereniging Spido Klundert gym-turn-dans weer van start

Sport en vereniging

KLUNDERT - Na de plotselinge onderbreking van het verenigingsjaar, is Spido Sportvereniging in Klundert weer gestart met de gym- en danslessen voor de jeugdleden. Deze lessen worden voor de komende periode in aangepaste vorm, met een aangepast rooster, gegeven in de buitenlucht.

Na goed overleg tussen bestuur en technische leiding hebben zij tezamen besloten om er weer voor te gaan. Het belangrijkste was voor allen, om alle leden weer enige beweging te bieden, na de stilstand van afgelopen weken. Alle leidsters gingen aan de slag met een aangepast lesplan en alle maatregelen en adviezen die opgevolgd moeten worden. Zodoende konden afgelopen woensdag de spring- en turngroepen weer bewegen op het plein van basisschool Het Palet, naast de gymzaal van Spido, o.l.v. juf Anja en juf Madelon. Even wennen voor iedereen, van te voren handen reinigen en zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand blijven. Alle ouders moesten op afstand blijven, maar dat alles verliep heel erg soepel. Blijheid was het juiste woord. De jeugdleden en juffen waren allemaal dolblij elkaar weer te zien en ouders en kinderen vonden het super fijn om weer samen te bewegen, hetzij in aangepaste vorm.

Dansgroepen
Op donderdag waren de dansgroepen o.l.v. juf Rachelle en juf Amber aan de beurt. Ook hier een erg grote opkomst en onder een stralende zon werd er op toffe muziek volop gedanst. Wat een feest. De omwonenden en de bewoners van de Mauritshof kwamen allemaal vanaf hun stoepje of balkonnetje even nieuwsgierig een blik werpen op het schoolplein van Het Palet en waren erg blij met weer wat leven in de brouwerij na al die weken rust.

Kleuterlesssen
Op vrijdag gaven juf Angelique en juf Joke weer de eerste kleuterlessen, rustig aan druppelden de kleutertjes binnen, wasten braaf hun handjes en volgden blij de nummers op het plein met allerlei bewegingsvormen. Daarna volgden de jongste turnmeisjes, die meteen na de warming-up begonnen met duikelen aan de rekstok en zelfs de borstwaartsom konden een aantal meisjes al laten zien. Ook werden de handstanden nog goed geoefend en de balkoefeningen werden op het Paletmuurtje uitgevoerd. Hoe blij kun je turnmeisjes en ouders maken, echt een feestje. Ook het vrolijke lied “het vliegerlied” was zeker onder de stralende zon gepast met de tekst “het is weer een mooie dag, lalalala”!

Goed gevoel
Het bestuur, de technische leiding, de kinderen en hun ouders sloten deze week dus met een goed gevoel af. Samen gaan ze hun best weer doen om volgende week, met een iets anders weertype, er weer met elkaar ervoor te gaan. Ook starten deze week de volwassen lessen weer, leden worden d.m.v. groepsapps hierover geïnformeerd door onze instructrice Madelon. De eerste weken nog even zonder nieuwe instroom i.v.m. veiligheid en controle, en alle coronamaatregelen, dus nog het aangepaste rooster. De weken daarna hopen we de lessen ook weer open te kunnen stellen voor nieuwe leden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief