Ons Bad, zwembad Willemstad
Ons Bad, zwembad Willemstad (Foto: Ties Steehouwer)

Brandweer vult zwembad Willemstad, gemeente besluit of bad open kan

WILLEMSTAD – De landelijke overheid heeft beslist dat de zwembaden vanaf 11 mei weer open mochten. Voor de beheerders van zwembaden kwam dit besluit als een donderslag bij heldere hemel zodat er weinig tijd was om passende maatregelen te nemen. 


Dat gold ook voor de mensen van de Stichting Ons Bad. Bestuurslid en woordvoerder Gijs Piscaer vertelt dat vrijwilligers al even bezig waren om het bad, dat vroeger het Buitendiep heette, seizoen klaar te maken maar met het besluit van de regering was toch onvoldoende rekening gehouden. “Normaal gaan we op 1 mei open maar dat zat er door de coronacrisis dit jaar niet in”.

Watermeter

Omdat op 11 mei open gaan er niet in zat is werd er besloten om op maandag 18 mei het bad te openen. Helemaal zeker is dat nog niet omdat de gemeente Moerdijk eerst wilde bepalen welke maatregelen er genomen moeten worden om veilig van het bad gebruik te kunnen maken. Een ander punt is dat de twee grote baden eerst nog gevuld moesten worden met water. Dat vullen neemt even de tijd en daarna moet het water ook nog worden opgewarmd van 7 naar 21 graden. 

Om er toch voor te zorgen dat de baden op tijd gevuld zouden zijn werd de brandweer in de arm genomen. Die wilde de klus wel klaren en woensdag meldden zich Mischa en Peter, met een lange slang met een dikte van 8 centimeter bij de poort. De slang werd over de weg gelegd naar een brandput bij de voetbalkantine en nadat er een watermeter tussen was gekoppeld kon de kraan worden opgedraaid. “Het bad is zeker voor maandag vol maar of het dan ook al open gaat beslist de gemeente”. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>