Het podium blijft leeg dit jaar. FOTO WIELERPROMOTIE FIJNAART
Het podium blijft leeg dit jaar. FOTO WIELERPROMOTIE FIJNAART Foto: Podium

Wielerronde van Fijnaart jaartje uitgesteld

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

FIJNAART - Stichting Wielerpromotie Fijnaart heeft de 36ste editie van de Wielerronde van de Fendert een jaar uitgesteld. Het criterium stond op de agenda voor zondag 14 juni. 

Reden voor de afgelasting is het coronavirus. De overheidsmaatregelen maken het niet mogelijk om deze zomer een groot sportfestijn te organiseren. "Heel jammer, maar zeker begrijpelijk en noodzakelijk, gezondheid gaat boven alles", meldt Ad Dierks namens Wielerpromotie Fijnaart.

Cross gaat wel door

Het was voor het wielercomité geen optie om de wielerronde later dit jaar te houden. "De wedstrijdkalender is al overvol. Ook zijn we druk met de voorbereidingen voor de cross op 25 oktober, die hopelijk wel doorgang kan vinden", meldt Dierks. 

De stichting werkt nu verder aan het aankleden van de Ronde van de Fendert voor 2021. Bedoeling is om door te groen naar het oude concept met de categorieën nieuwelingen/junioren en amateurtoppers, zowel nationaal als internationaal. Ook meisjes en dames komen aan bod in de wielerronde.

Genieten van wielersport

De organisatie spreekt de hoop uit alle bezoekers op 25 oktober te mogen begroeten tijdens de cross: "Volg de richtlijnen en afspraken van de instanties, en blijf gezond, dan zijn er volgend jaar weer wielerevenementen om samen van te genieten."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief