Wat rest is een bank en een prullenbak.
Wat rest is een bank en een prullenbak. (Foto: Ties Steehouwer)

Verdriet in Heijningen om sluiten speeltuintje

HEIJNINGEN – Een beetje verdrietig zitten ze bij elkaar op de plek waar tot voor kort nog een vijftal speeltoestellen stond. Verdrietig omdat zij, de moeders en oma’s en hun kinderen en kleinkinderen, niet alleen de toestellen missen maar ook omdat dit ontmoetingspunt midden in de wijk niet meer die functie heeft die het 20 jaar lang gehad heeft. En dat was elkaar ontmoeten en een praatje maken.


Voor enkele dames was het een complete verrassing, het weghalen van de speeltoestellen. “Ik werd ’s morgen wakker van het lawaai en toen ik naar buiten keek zag ik dat ze de boel aan het weghalen waren” vertelt Gerda Otto. Voor Janine Creemers was het geen verrassing vertelde ze. “Voor mij was het al bekend dat ze deze speeltuin weg zouden halen omdat er aan de Polderstraat een nieuwe kwam. Ik keek vanuit mijn keukenraam op de speeltuin en mis hem nu wel omdat het toch en stuk levendigheid brengt”.

Begrip

Zij heeft er geen begrip voor dat de gemeente hem weg heeft laten halen. “Het speeltuintje, waar in de laatste weken met mooi weer dagelijks peuters en hun ouders kwamen om te schommelen te wippen of glijden, bestaat niet meer. Een onbegrijpelijk besluit van de gemeente om de 5 speeltoestellen te verwijderen nu er juist veel peuters in de straat wonen. Er is inderdaad een grotere speeltuin aan de Polderstraat geplaatst, maar die is minder geschikt voor de allerkleinsten”.

Het is gewoon jammer

Hoewel de dames wel verdrietig zijn, zijn ze niet kwaad of woest en ook gaan ze niet de barricaden op. “Maar we vinden het wel gewoon jammer” roepen ze desgevraagd in koor. Niet onlogisch natuurlijk omdat het al 20 jaar een vast punt in hun omgeving is. “En het gekke is dat er juist nu, nu hij weg is veel kinderen worden geboren”. Op de vraag waar, wijzen ze druk alle kanten op: “Daar en daar en daar”. “Wat is er dan zo jammer dat hij weg is?”. 

“Het was voor ons allemaal en ontmoetingsplek met het bankje en de kinderen kregen heel veel toezicht”. Over de plek van de nieuwe speeltuin op de voetbalvelden zijn ze minder tevreden. “Hij ligt vlak naast de oprit naar de dijk toe en er is een sloot vlakbij”. De jonge moeder Angelie Staal die met haar zoontje Lars ook aanschuift hoopt dat er bij de sloot een hek komt. “Toen hij hoorde dat de speeltuin hier weg was begon hij een beetje te huilen”.

Modern

De nieuwe speeltuin is van de moderne soort met veel stoere houten balken en een soort klimheuvel. “We hopen dat er ook nog wat komt voor de kleintjes zoals een waterspel of een soort kabelbaantje. De nieuwe speeltuin is wel groot zodat er ook gevoetbald kan worden en er is soort fietscrossbaan”. “Maar die crossbaan is wel gevaarlijk hoor” zegt de 81-jarige opa Theo die even langs komt. Janine Creemers: “Ik hoop dat er nog een soort afscheid komt van de oude speeltuin en een opening van de nieuwe en dan horen we misschien wel wat er op de plek komt van de oude”.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES