Martijn Koevermans
Martijn Koevermans (Foto: Ties Steehouwer)

Zevenbergenaar Martijn Koevermans houdt de straten schoon

ZEVENBERGEN - Martijn Koevermans is deze zomer en opvallende figuur langs de straten en wegen in en rond Zevenbergen. Meestal is hij te vinden in zijn rolstoel maar soms loopt hij gewoon rond. In zijn handen altijd een prikstok of een verlengde knijper maar in ieder geval altijd goed gemutst. Vooral dat laatste mag een wonder heten omdat de 41 jarige Martijn er lichamelijk niet zo best aan toe is. 


Tot werken is hij niet meer in staat maar hij ergerde zich zo aan de weggegooide rommel op straat dat hij zichzelf heeft gepromoveerd tot papierprikker. “Ik deed vroeger erg zwaar werk, werd ziek en toen het daarna steeds minder ging ben ik tegen de verdrukking in doorgegaan en zwaar ziek geworden”. Hij noemt onder andere Fibromyalgie en de ziekte ME. Slopende ziektes die normaal functioneren niet mogelijk maakt. Aangestoken door zijn vader uit Klundert, Paul Koevermans besloot hij toen maar rommel op te gaan ruimen. “Ik wil me gewoon nuttig maken en het is nog lekker ook buiten”.

Rommel

Hij vindt het wel jammer dat mijn actieradius niet zo groot is. “Door de snelle vermoeidheid kan ik met mijn rolstoel niet buiten Zevenbergen komen maar soms vergroot ik mijn actieradius met de auto van mijn vader”. Hij krijgt terwijl hij bezig is om onze omgeving schoon te maken veel positieve reacties op straat en via facebook. “Dat vind ik erg fijn omdat het mij stimuleert om door te gaan”.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>