Foto: Miryam van der Stee

Haag met nest gekortwiekt, moedereend broedt eieren toch veilig uit

ZEVENBERGEN – Een happy end voor een Zevenbergse eend. Het vrouwtje was deze maand druk bezig met het uitbroeden van haar eieren, toen de hederahaag waarin ze haar nest had gebouwd plotseling werd gekortwiekt.


“De zager in kwestie schrok ook, want een eendennest op deze bijzondere plek, had hij zeker niet verwacht”, vertelt Miryam van der Stee op haar Facebookpagina. Bij haar bivakkeerde de eend enkele weken lang in de haag. Gelukkig had de tuinman het nest niet geraakt. Wel lag het nest nu open en bloot. De eend zat goed verstopt, maar toornde na de snoeibeurt parmantig boven de haag uit. De vogel zat nu voor iedereen in het zicht. Ook roofvogels konden makkelijk neerkijken op de eend. Het dier had zo een paar spannende broedweken voor de deur. 

Spannende dagen

Het bleken nog spannende dagen te worden. Tussendoor leek het erop dat de eend haar nest voortijdig vaarwel zei, maar ze kwam toch terug. Deze week kropen de drie jonge eendjes dan eindelijk uit hun ei. Miryam had nog zorgen of het eendenkroost veilig naar beneden kon, maar dat bleek geen probleem. Moeder en jongen hebben het Zevenbergse sop gekozen. “Ik zal haar missen, want wat heb ik meegeleefd ... maar ik ben ook zo blij dat moeder haar kroost in ieder geval zonder kleerscheuren naar beneden heeft gekregen. Nu hoop ik, dat ik moeder eend met haar kuikens in het water rond onze wijk tref, als ik onze hond Pipi zo uit ga laten”, besluit Miryam.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES