Ondermijning steeds groter probleem in de gemeente Moerdijk

Ondermijning steeds groter probleem in de gemeente Moerdijk

MOERDIJK – Ondermijning wordt een steeds groter probleem in de gemeente Moerdijk. Daarom zet burgemeester Jac Klijs in op een stevige aanpak. Bij ondermijning lijken op het oog normale werkzaamheden te worden uitgevoerd, maar gaat het in de praktijk om zware criminaliteit. 


Twee voorbeelden in 2019 zijn de ontmaskering van een drugsboot waar crystal meth werd geproduceerd en de inval in een grootschalige amfetaminefabriek in een loods in Zwingelspaan. Ook werden 14 drugspanden gesloten. “Zulke ondermijnende activiteiten verslechteren de veiligheid en leefbaarheid en leveren schade op voor inwoners en bedrijven, prioriteit dus hiervoor in het uitvoeren van onze taken op het gebied van Vergunningen, Toezicht en Handhaving”, legt Jac Klijs uit. De handhavers zullen dan ook een groot deel van hun tijd besteden aan het achterhalen van deze schadelijke praktijken.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>