Foto: Ties Steehouwer

Succesvolle opruimactie van GroenLinks in Klundert: frituurpan, kentekenplaat en afval hennepkwekerij gevonden

KLUNDERT – De leden van GroenLinks hebben vanuit hun partijdoelstellingen al veel zorg voor hun omgeving maar meestal proberen ze deze zorg langs democratische weg tot uiting te brengen. Zaterdag gingen ze in Klundert zelf aan de slag door gewapend met grijpers, vuilniszakken handschoenen in de omgeving van de Groenstrook en de Niervaert zelfafval op te ruimen. Er werden 15 volle zakken gevuld. 


Voorzitter Jacqueline Buijsrogge uit Zevenbergen vertelde voordat de 15 opruimers van start gingen iets over het doel van de opruimactie. “Zwerfafval is voor iedereen een doorn in het oog. Het zorgt voor een verwaarloosde aanblik van de omgeving en geeft een onveilig gevoel bij de inwoners. Zwerfafval is ook een aanslag op de natuur. De bodem wordt vervuild en de dieren die ervan eten krijgen o.a. plastic binnen en worden ziek of erger “. Zij vertelde dat niet alleen het duidelijk zichtbare vuil de natuur schaadt maar dat vooral de hele kleine snippertjes plastic erg schadelijk zijn. 

Politie

De politie kwam zaterdag ook nog even kijken bij het groepje opruimers. De agenten kregen meteen enkele vragen te beantwoorden en uit hun antwoorden bleek dat ook bij hen het zwerfafval een doorn in het oog is. “We kunnen er echter weinig aan doen omdat we de plegers op heterdaad moeten betrappen. Lukt dat dan krijgen ze een flinke straf omdat het wordt gezien als een crimineel vergrijp”. De secretaris van GroenLinks, afdeling Moerdijk Sandra Slabbekoorn stuurde de mensen op pad met het advies om ook van de omgeving te genieten. Gera Lammers had zich gewapend met een nijptang “omdat er spijkers in de bomen zitten”. Paul Koevermans die samen met zijn zoon Marijn al enkele maanden rommel opruimt vertelde dat ze samen al 50 zakken vuil hadden verzameld. “We hebben al bankpasjes, rijbewijzen en zelfs een werkende telefoon gevonden”. Jolande en Louwi Duvinck uit Klundert vertelden dat ze meededen omdat ze zich ergeren aan de rotzooi op straat. De volgende opruimactie van de partij is op zaterdag 29 augustus in Standdaarbuiten. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES