Woningbouw op plek drankenhandel Van der Made gestart
De drankenkist is opgegraven.
De drankenkist is opgegraven. (Foto: Ties Steehouwer)

Woningbouw op plek drankenhandel Van der Made gestart

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Met het opgraven van een drankenkist door wethouder Désirée Brummans en Ingeborg Verheijen, directeur van Hazenberg Bouw werd donderdag een begin gemaakt met de bouw van 10 woningen in de Driehoefijzerstraat. De huizen worden gebouwd onder de naam De Watergaard omdat er achter de panden een brede vliet loopt. Alle kopers van de huizen waren bij deze handeling aanwezig.


Ze konden ter plekke met hun toekomstige buren kennis maken omdat ze even in het midden van hun eigen grond konden staan. Deze kopers komen uit hele land maar vreemd genoeg niet uit het dorp Zevenbergschen Hoek zelf. In 2016 waren er al plannen om op die plek woningen te gaan bouwen maar die plannen werden afgeblazen wegens gebrek aan belangstelling. Dat was nu wel anders. Makelaar Wil Gunterman van WG Makelaars uit Fijnaart vertelde niet te weten waarom er geen belangstelling was uit het dorp zelf. “In totaal waren er nu 60 belangstellenden dus we moesten veel mensen teleurstellen”. De duurste woning van de tien kostte 229.000 euro. De eindwoningen zijn iets groter dan de rest. Er zijn acht parkeerplekken maar aan de straat is het ook mogelijk om te parkeren.

Wonen aan het water

Wethouder Désirée Brummans benadrukte dat met dit project een belangrijk doel wordt behaald: betaalbare woningen aan het water bieden: “Wonen aan de watergang zien wij als het grote pluspunt van deze locatie. In het dorp zijn op dit moment alleen vrijstaande en twee-onder-één-kapwoningen gelegen aan het water. Met de verkoop van deze woningen wordt het ook mogelijk om te wonen aan het water voor de doelgroep met een kleinere portemonnee.”

Historisch getinte handeling

Op de plek van de woningen zat jaren lang drankenhandel Van der Made. Toen die stopte stond het pand heel lang te verkrotten en dat was voor de entree van het dorp geen gezicht. Door het opgraven van een drankenkist met daarin 10 wijnkistjes met bubbels kwam er symbolische een einde aan deze periode. De toekomstige bewoners hebben van deze periode natuurlijk niets meegekregen omdat ze meestal van ver kwamen. Marga Schijvenaars en Bas Heijstek komen uit Willemstad dus die blijven binnen de gemeente Moerdijk. “We komen hier wonen omdat onze dochter in Zevenbergschen Hoek woont. In Helwijk hebben we het ook prima naar ons zin en omdat dit dorp daar op lijkt gaat het hier ook wel lukken”.

Zonnepanelen

Wouter Smidshoek en Franka Haanskorf vertelden dat ze uit Lage Zwaluwe komen. Een van hun oma’s woont in Zevenbergschen Hoek en is er zelfs geboren en getogen. Zij was meegekomen om de bouwplaats te bekijken. Vanwege het hoogteverschil daarvan komen de huizen en het achterterras hoger te liggen dan de tuin. Omdat de riolering achterom loopt moet die naar voren worden gebracht. De huizen krijgen ook nog een gasaansluiting maar zijn volgens de makelaar wel prima geïsoleerd. Ze krijgen zonnepanelen op het dak en vloerverwarming.

n

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>