Willem en Corry Moerland op de camping.
Willem en Corry Moerland op de camping.

Geen vakantie naar Spanje voor Willem en Corry, maar wel prachtige rondreis door Nederland

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

NOORDHOEK - Eigenlijk zouden Willem en Corry Moerland uit Noordhoek nu op hun vaste camping in Spanje zitten, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Ook een mooie trip naar Curaçao voor de 65ste verjaardag van Willem zat er niet. Dat betekende niet dat het stel bij de pakken neer ging zitten. 

"We zijn 3,5 week op vakantie gegaan in eigen land. Normaal gaan we met de caravan naar Spanje, maar nu hebben we door Nederland getoerd. Ook hebben we onze fietsen meegenomen om mooie tochten te maken." De eerste dagen streken Willem en Corry neer bij camping Delftse Hout. Daar verkenden ze de stad Delft en de omringende omgeving. "Het was echt schitterend. Onze dochter kwam ook nog langs met de kleinkinderen en samen hebben we genoten!" Daarna vertrok het stel naar de Veluwe. In de omgeving van Teuge brachten ze twee weken door. Ook daar werd weer veel gefietst en gewandeld. Het Noordhoekse koppel sluit de vakantie af op camping Groot Altena in het Gelderse Oosterhout, vlakbij Nijmegen. 

Auto blijft op plek

"De auto komt overal weinig van zijn plek", vertelt Corry. "We fietsen per dag zeker zo'n 35 tot 40 kilometer. We zien nu hoe mooi Nederland eigenlijk is. Nijmegen is ook een prachtige stad! Ook hebben we heel erg geluk gehad met de temperatuur! Het was zelfs tropisch. We sluiten de vakantie af met een bezoek aan Burgers Zoo." Wat het stel opvalt is dat veel mensen nu op vakantie gaan binnen Nederland: "Drie echtparen uit onze straat zijn nu gelijk met ons op vakantie in Nederland in plaats van in het buitenland! Veel mensen gaan er toch even tussenuit."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief