Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Winterschoolliner Markland College stopt vanaf komend schooljaar

Door: Peter Houtepen Algemeen

STANDDAARBUITEN/NOORDHOEK/KLUNDERT - De buslijn 680, Winterschoolliner Markland College, stopt vanaf het schooljaar 2020-2021. In de afgelopen twee jaar is tijdens de pilotperiode te weinig gebruik gemaakt van de lijn en daarom komt deze niet terug in de reguliere dienstregeling van Arriva. 

De Winterschoolliner was een initiatief vanuit gemeente Moerdijk in samenwerking met Arriva, het Markland College in Zevenbergen en de provincie Noord-Brabant. De lijn werd in het leven geroepen om scholieren uit Standdaarbuiten, Noordhoek en in het tweede pilotjaar ook uit Klundert, naar het Markland College in Zevenbergen te brengen. 

Bij de start van de lijn werd bepaald dat ongeveer 34 reizigers per dag langs de route in Noordhoek en Standdaarbuiten gebruik moesten maken van de lijn om deze op te kunnen nemen in de reguliere dienstregeling. Na twee jaar is de conclusie dat dit aantal niet is gehaald.

Levensvatbaarheid

In het eerste jaar maakten circa 13 reizigers per dag gebruik van de lijn. In het tweede jaar is Klundert aan de route toegevoegd om het gebruik te vergroten en om tussen Klundert en Zevenbergen in de wintertijd extra capaciteit toe te voegen. In het tweede jaar is het gebruik gestegen naar gemiddeld 21 reizigers per dag. De instapgegevens laten verder zien dat het gebruik fluctueert met het weerbeeld en dat reizigers met name op saldo met een kortingsproduct reizen. Er zijn nauwelijks maandabonnementen afgesloten. Ook dit draagt niet bij aan de levensvatbaarheid van de lijn.

Na alle inspanningen om de lijn onder de aandacht te brengen, ziet Arriva dan ook geen mogelijkheden meer om de lijn levensvatbaar te krijgen en is besloten de Winterschoolliner vanaf schooljaar 2020-2021 op te heffen. Voor de scholieren uit Standdaarbuiten en Noordhoek betekent dit dat zij weer zijn aangewezen op alternatieve vervoerwijzen. Scholieren uit Klundert kunnen met lijn 117 en 617 reizen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief