Afbeelding
Foto: Ties Steehouwer

Klanten komen uit hele Westhoek voor appels bij Roks streekwinkel

Door: Ties Steehouwer Algemeen

FIJNAART - Als er een man is in de westhoek is die enthousiast kan vertellen over fruit, en in het bijzonder over appels, dan is het Joël Roks. Samen met zijn vrouw Claudia en een beetje met zijn kinderen Chad en Reza drijft hij sinds 2010 aan de Blaaksedijk in Fijnaart zijn Roks streekwinkel. 

Ze telen fruit op meer dan vijftien hectare. Ook is het assortiment uitgebreid met pruimen en kersen. Al het fruit wordt op milieubewuste wijze geteeld. Als Joël op zijn praatstoel zit dan raakt hij niet uitgepraat over het telen en verkopen van fruit. Als hem gevraagd wordt hoe staat met de verkoop van zijn vitaminen bommetjes dan veert hij op en roept meteen “super”. “Maar het moet natuurlijk wel mooi weer wezen anders laten de fietsers het afweten” voegt hij er snel aan toe. “Mijn klanten komen uit de hele Westhoek tot voorbij Zevenbergen aan toe. Ze komen vooral voor de kwaliteit en de beleving die wij hier op de boerderij leveren”. 

De mensen komen dan ook niet alleen om fruit en andere producten te kopen in de boerderijwinkel maar ook om tussen de fruitbomen door te wandelen en op die manier iets te proeven van het boerenleven. Omdat de kinderen in de speeltuin kunnen spelen kan een bezoek zo maar een paar uur duren. Maar het belangrijkste is natuurlijk het fruit, verse groenten en de andere producten zoals de sappen, geperst van de eigen geteelde kersen, appels en peren. “Vooral voor de appelsap komen de mensen van heinde en verre maar ook voor de cox’s appels is veel belangstelling”. Die worden in september rijp. Op het ogenblik is de kersenoogst in volle gang.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief