Joyce Verwijmeren
Joyce Verwijmeren (Foto: Ties Steehouwer)

Zevenbergse Joyce koopt groenten, fruit en vlees uitsluitend bij de boer

ZEVENBERGEN - Appels, kersen, bloemkool, broccoli, aardappelen, eieren, gehakt of kip. Het zijn allemaal producten die te koop zijn in de Moerdijkse boerderijwinkels. "Je hoeft voor groenten, fruit en vlees eigenlijk niet meer naar de supermarkt", vindt Joyce Verwijmeren uit Zevenbergen. Sinds het uitbreken van de coronacrisis haalt zij haar boodschappen bij de boer en dat bevalt goed. 


"Het smaakt echt ook veel beter. Je merkt dat aan deze producten niets is toegevoegd. Zo komt er bij het vlees geen water meer vrij, dat wordt vaak toegevoegd aan vlees dat in de supermarkt ligt." Ze vindt haar bezoekjes aan de boerderijwinkels ook echte uitjes: "De verkoper praat ook echt met passie over het product en weet er alles van. Dat is mooi om te zien. Je merkt dat ze echt liefde hebben voor hun product." 

Ze neemt haar kinderen ook graag mee naar de boerderijwinkels: "Die vinden het altijd leuk om te kijken en bijvoorbeeld de appelbomen te zien! Mijn dochter Lieke eet ook alleen nog maar appels van Golden Delicious, die vindt ze het veruit het lekkerste. We maken er ook appelmoes van !" Ze merkte dat er vanuit Zevenbergen en omgeving veel vraag is naar streekproducten. Daarom lanceerde ze de Facebookgroep Streekproducten Zevenbergen. De groep telt bijna 800 leden. Boeren zetten op deze pagina onder meer hun aanbiedingen en consumenten weten zo waar ze terecht kunnen. Joyce: "Het voorziet in een behoefte!"

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>