Het jeu de boules speelveld.
Het jeu de boules speelveld. Foto: Giel Broere

'Blinde koppelwedstrijd' Jeu de Boules Zevenbergen

Sport en vereniging

ZEVENBERGEN - Dinsdag 14 juli was er een blinde koppelwedstrijd bij Jeu de Boules Zevenbergen. En eindelijk is het dan zover, we mogen weer een wedstrijd spelen met 33 spelers die zich hebben aangemeld voor de “blinde koppelwedstrijd” die door onze wedstrijdleiders is georganiseerd.

We waren al bang dat de eerste wedstrijd geheel in het water zou vallen want de voorspellingen waren voor de gehele dag regen. Maar in de ochtend wijzigden de voorspellingen via de weer-apps in positieve zin en om 12.45 uur stroomde alle ingeschrevenen binnen.

Koppels
Er konden koppels gevormd worden door trekking van een nummer van 1 t/m 16 (elk nummer zat er twee keer in) en zo ontstonden de 16 koppels. Een speler was als reserve aangewezen, die speelde de eerste ronde met het hoogste koppelnummer (16) en in de twee volgende rondes zou hij met het best geplaatste koppel mee gaan spelen, hiervoor ontving hij dan ook de medaille voor “de eerste wisselspeler aller tijden”.
Er werd fanatiek gespeeld om de meeste punten, de eerste drie banen waren heel goed bespeelbaar maar de banen 4-5- en 6 waren kleverig door de regen die in de ochtend was gevallen. Dus er werd gemopperd als de ballen niet wilden rollen of met het tireren over de geplande bal of bud heen sprong. De eerste twee games kwamen we droog door, in de derde game begon het al vrij snel weer wat te miezeren en later ook flink door te regenen, maar dat mocht de pret niet drukken er werd gewoon doorgespeeld.

Uitslag
De uitslag (beste vijf) van deze middag is: Eerste, Jan Borst met Toon Thijs 3 21 punten Tweede, Marianne Mensen met Hans v.d. Velde met 3 20 punten Derde, Christine Maas met Jan Zevenbergen 3 18 punten Vierde, Ria Stoop en Ad Maas met 2 16 punten Vijfde, Theo v.d. Louw met Henk van Oosterhout met 2 15 punten.
De medaille was voor Rini Spliet als eerste wisselspeler.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief