Henk Hendrikx: 'Volgend jaar alsnog Wielerweekend Moerdijk'
De Profronde van Zevenbergen is diep geworteld in de stad. Henk Hendrikx vindt het dan ook heel jammer dat er dit jaar geen editie is.
De Profronde van Zevenbergen is diep geworteld in de stad. Henk Hendrikx vindt het dan ook heel jammer dat er dit jaar geen editie is. (Foto: Will Rombouts)

Henk Hendrikx: 'Volgend jaar alsnog Wielerweekend Moerdijk'

ZEVENBERGEN - Voorzitter Henk Hendrikx van het Wielerweekend Moerdijk heeft een rustige zomer voor de boeg. Normaal is hij nu druk met het regelen van allerlei zaken voor de Profronde van Zevenbergen die dit jaar zou worden gehouden op 1 en 2 augustus. "We hebben nog geprobeerd om het evenement uit te stellen naar oktober, maar dat bleek niet haalbaar", vertelt Henk. 


Toch zit hij niet bij de pakken neer. Hij heeft er vertrouwen in dat er volgend jaar alsnog een Wielerweekend Moerdijk komt: "Dat wordt dan een extra feestelijke editie, want het wordt de 65ste editie. Ook werken we aan een gloednieuw parcours dat langs de haven komt. Het belooft volgend jaar dan ook een prachtige editie te worden! Het Wielerweekend krijgt nieuw elan." De Profronde van Zevenbergen is diep geworteld in de stad. Henk vindt het dan ook jammer dat er dit jaar geen editie is: "Maar de gezondheid van iedereen is natuurlijk veel belangrijker! Ik merk ook dat iedereen begrip heeft voor het besluit." 

Klussen

Het wielercomité zit niet bij de pakken neer. In het najaar komt er in ieder geval een wielercafé. Daarnaast vult Henk zijn zomer met alternatieve activiteiten. Normaal bezoekt hij in de zomer ook de West-Brabantse criteria, zoals de Acht van Chaam, de Draai van de Kaai en de Profwielerronde van Etten-Leur. Ook deze rondes gaan niet door. "Ik fiets en wandel nu zelf veel meer en daarnaast doe ik veel klussen. Ook geniet ik van het oppassen op de kleinkinderen en kan ik eindelijk weer naar de sportschool."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

CE Chauffeur

Roosendaal

Allround operators

Giessen

Bezorgers Altena Nieuws

Hank, Werkendam, Nieuwendijk

Rots in de branding

Rucphen

Paraveterinair

Sleeuwijk