Handbiker Mischa Hielkema hoopt op kwalificatie voor Paralympische Spelen in Tokio
Foto: Collectie Mischa Hielkema

Handbiker Mischa Hielkema hoopt op kwalificatie voor Paralympische Spelen in Tokio

STANDDAARBUITEN - Handbiker Mischa Hielkema uit Standdaarbuiten volgde net een trainingsstage in Mallorca toen Spanje een strenge lockdown aankondigde. "Eerst leek er nog niets aan de hand", vertelt Mischa. Hij besloot toen zo snel mogelijk naar Nederland terug te keren. Samen met zijn trainingsmaatje zocht hij zo snel mogelijk een vliegticket richting Nederland: "We hebben de touroperator niet afgewacht, anders zaten we er nog wel twee weken."


Thuis trainde hij de eerste dagen op de rollerbank, maar dook daarna toch de Moerdijkse polders in. "Hier was gelukkig niet zo'n strenge lockdown als in Spanje." Alle wielerwedstrijden zijn inmiddels afgelast, maar Mischa deed wel mee aan de digitale HandBikebattle: "Zo blijf je jezelf toch uitdagen." 

Gebroken schouderblad

Mischa traint momenteel volop in de hoop zich te kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Tokio. Die zijn vanwege de coronamaatregelen een jaar verzet: "Vier jaar geleden zou ik meedoen in Rio, maar door een gebroken schouderblad ging dat niet door. Juist in deze sport is de kracht in je schouder ontzettend belangrijk." 

Verkeersluwe wegen

In september lijkt het seizoen voorzichtig van start te gaan. Mischa: "De Nederlandse kampioenschappen handbike staan voor 19 september op de agenda. Ook is er in die maand een wereldbekerwedstrijd in Italië, maar ik durf niet te zeggen of dat doorgaat." Tot die tijd traint Mischa in de omgeving van Standdaarbuiten: "Daar leent deze omgeving zich prima voor. De wegen zijn verkeersluw. Voor de zekerheid rijd ik altijd goed zichtbaar met een lampje en een vlaggetje.'

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

CE Chauffeur

Roosendaal

Allround operators

Giessen

Bezorgers Altena Nieuws

Hank, Werkendam, Nieuwendijk

Rots in de branding

Rucphen

Paraveterinair

Sleeuwijk