De nieuwe voorzitter Hans Wolst kreeg met zijn intrede als nieuw bestuurslid meteen met de coronacrisis te maken.
De nieuwe voorzitter Hans Wolst kreeg met zijn intrede als nieuw bestuurslid meteen met de coronacrisis te maken. (Foto: Ties Steehouwer)

Muziekclub Zevenbergen: nieuw elan

ZEVENBERGEN - De nieuwe voorzitter Hans Wolst van de Muziekvereniging Zevenbergen kreeg met zijn intrede als nieuw bestuurslid meteen met de coronacrisis te maken. Een sprong in het diepe dus voor de 64-jarige muziekliefhebber. Om de gang erin te houden moest er natuurlijk wel gerepeteerd worden door de muzikanten van het orkest. De oplossing werd gevonden door de leden via de digitale weg te laten repeteren. Enkele vrijwilligers maakten demo’s die door de leden 20 minuten lang kunnen werden gevolgd.


“Gelukkig konden we vanaf 16 juni weer begonnen volgen de regels van de regering en in overleg met de gemeente Moerdijk en de leiding van de Borgh. Het is alleen jammer dat ik met maar weinig mensen kennis hebt kunnen maken door de crisis maar door de repetities regelmatig te bezoeken hoop ik dat snel in de halen”. Zoals gezegd woonde Wolst voordat hij naar Zevenbergen kwam in Dordrecht. Dertig jaar geleden kwam het gezin naar West-Brabant.

Manager

Hij werkte tot voor kort als manager bij een bedrijfsbureau. Nadat hij met prepensioen ging meldde hij zich bij de stadstafel van Zevenbergen en daar hoorde hij dat de Muziekvereniging Zevenbergen een bestuursprobleem had. “Al heel lang werd er gezocht naar een voorzitter en het bestuur bestond nog maar uit twee leden, een secretaris en een penningmeester”. Dat is nu weer zo omdat de secretaris na vier jaar aftredend is.

Speerpunten

Hans Wolst heeft voor zichzelf drie speerpunten voor de komende tijd in gedachten. “Dat zijn het bestuur weer compleet te maken, het aantal leden verhogen en samen muziek maken”. Na enig nadenken voegt hij aan dit lijstje “meer naar buiten treden toe”. Muziekvereniging Zevenbergen is opgericht op 1 januari 2008. De vereniging is ontstaan na de fusie tussen Harmonie Euterpe en Harmonie Crescendo. Een jonge en tegelijk oude vereniging. Harmonie Euterpe werd opgericht in 1868 en Harmonie Crescendo in 1935. Het is duidelijk dat de vereniging hechte wortels heeft in de Zevenbergse samenleving. Muziekvereniging Zevenbergen is een bloeiende vereniging, met de volgende onderdelen De Harmonie, Bultseherrie, het dweilorkest, MooZ, het Muzikaal Opleidings Orkest Zevenbergen, het Probeerorkest, waar kinderen kennis kunnen maken met muziek en het Leerorkest.

Jeugd

Zoals hierboven is te zien zit met de aanwas van de jeugd bij de vereniging wel goed. “Toch moeten we blijven opletten en steeds zorgen voor nieuwe aanwas omdat er steeds jeugd overgaat van de het opleidingsorkest naar de harmonie. Op het ogenblik heeft de vereniging 60 leden maar we streven naar 75 leden”. Deze leden treden regelmatig op en repeteren op dinsdagavond in de Borgh. Zo wordt er gespeeld tijdens de carnavals mis, in de Zeven Schakels en op de markt van de gezamenlijke kerken. Het jaarlijkse concert is dit jaar verschoven naar april volgend jaar. Elk jaar verzorgt de Muziekvereniging presentatielessen op de basisscholen in Zevenbergen en Noordhoek. Kinderen die dat leuk vinden, kunnen zich aanmelden voor het Probeerorkest. Hier kunnen kinderen een muziekinstrument kiezen waarop zij dan 10 weken kunnen meespelen. Na die periode kunnen kinderen nog een paar weken verder meedoen in het Probeerorkest, als voorbereiding op het Leerorkest. De dirigent van de harmonie is John Curfs en die van de jeugd Niels van Dorst.

BIJDRAGE TIES STEEHOUWER

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>