Maurice Rijnart Dartmaster 2020. FOTO JAN LEIJS
Maurice Rijnart Dartmaster 2020. FOTO JAN LEIJS Foto: Jan Leijs

Maurice Rijnart Dartmaster 2020

Sport en vereniging

ZEVENBERGEN - In het Besloten Dart-Mastertoernooi 2020 zaterdagavond, heeft Maurice Rijnart uit Zevenbergen de Mastertitel gewonnen. In een aangepaste coronavrije Zaal-Cafe Bij Verhoeven, met toestemming van Gemeente, kon eindelijk het seizoen worden afgesloten. 

In de finale tegen (teamgenoot) Martin van de Ree, eveneens uit Zevenbergen, won hij overtuigend. 3e Werd Ed Hoogenboom uit Turnhout(titelhouder), 4e plaats Arwaldo Fioole ook uit Zevenbergen.

Bij de laatste 8 zaten 5 spelers van het Team Big Ben, een opmerkelijke prestatie.

Zij zorgden voor uitschakeling van onder anderen, Ed Hoogenboom, Luc Snels, Corne van Mastrigt, Paul Vreugdenhil, Jan Jonker(1ste ranking).

Het seizoen 2019-2020 zal altijd in herinnering blijven, zoals bij alle andere (sport)activiteiten. De 7-Bergse ranking had 9 toernooien van de 12 gespeeld. Uiteindelijk werd besloten om het bij deze 9 te houden en trachten een eindtoernooi, ofwel het Masterstoernooi, hiermee af te sluiten. Dat werd dan 4 juli. Samen met de horeca-exploitant werd een locatie ingericht die voldeed aan de Corona-eisen.

De 16 beste darters van de ranking speelden in het Masterstoernooi om deze titel.

De nummer 1 geplaatste Jan Jonker werd vroegtijdig uitgeschakeld in de poules. Ook dit jaar was Ed Hoogenboom, de 4-voudige kampioen, favoriet. Echter werd hij door Martin van de Ree uit Zevenbergen, uitgeschakeld in de halve finale. Overigens de darters van het Zevenbergs dartteam Big Ben, deden het toch wel erg goed. 5 darters bij de beste 8. 8ste Edwin Gelens en 5e Rob Godschalk.

Geen Belgen deze keer. Wel een Maurice Rijnart, die in zeer goed doen was.

Een 160 finish tegen Corne van Mastrigt, beste scorend vermogen had en hoog gemiddelde op de dubbels.

 Uitslagen Masters 2019-2020: 1. Maurice Rijnart; 2. Martin van de Ree; 3. Ed Hoogenboom; 4. Arwaldo Fioole; 5 tot en met 8. Rob Godschalk; Corne van Mastrigt; Luc Snels; Edwin Gelens; 9. Paul Vreugdenhil; 10. Jan Willem van Ham.

Hoogste uitworp van 160 door Maurice Rijnart.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief