Perceelwijzer brengt informatie over percelen binnen handbereik
Foto: Addo Sprangers

Perceelwijzer brengt informatie over percelen binnen handbereik

MOERDIJK - Voortaan kan elke boer en tuinder, waar en wanneer dan ook, informatie vanuit de Brabantse waterschappen raadplegen over zijn eigen perceel. De Perceelwijzer, een nieuwe app, geeft actuele en betrouwbare data over bijvoorbeeld neerslagverwachtingen, grond- en oppervlaktewaterstanden en onttrekkingsverboden.


Daarnaast heeft de app een meldingsfunctie, zowel van gebruiker naar waterschap als andersom. De Perceelwijzer is een initiatief van de drie Brabantse waterschappen, Provincie Noord-Brabant en ZLTO en wordt mede gefinancierd door het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Transparantie

Op de websites van de waterschappen kunnen boeren en tuinders informatie en kaarten met waterdata raadplegen die zij nodig hebben voor hun bedrijfsvoering. Toch zagen de waterschappen kansen voor het nog beter ontsluiten van waterdata op perceelniveau. Het bieden van transparante, objectieve en betrouwbare data zorgt voor een betere samenwerking en maakt sneller anticiperen mogelijk.

Datacombinatie

De Perceelwijzer combineert data van het waterschap en open data en geeft daarmee realtime inzicht op smartphone of tablet. In de app kan de gebruiker zelf instellen waarover hij berichten wil ontvangen, zoals bij aanpassingen in een stuw, bij nieuwe meetgegevens of als er een onttrekkingsverbod is afgegeven. Dat kan overigens niet alleen voor het eigen perceel, maar ook voor andere percelen die interessant zijn voor de bedrijfsvoering. Met de Perceelwijzer is het bovendien mogelijk om een melding te maken bij het waterschap, bijvoorbeeld als een duiker verstopt is. De app wordt verder doorontwikkeld en uitgebreid met andere functionaliteiten. Downloaden kan gratis via de App Store of de Play Store. Meer informatie en een impressie zijn te vinden op www.perceelwijzer.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>