Brouwers van Halve Tamme zijn gek op experimenteren
Hans de Looper en Thom Zom: 'We pas nog bezig geweest om bier te maken met een koffiesmaak en dat is met hele bonen prima gelukt'
Hans de Looper en Thom Zom: 'We pas nog bezig geweest om bier te maken met een koffiesmaak en dat is met hele bonen prima gelukt' (Foto: Ties Steehouwer)

Brouwers van Halve Tamme zijn gek op experimenteren

ZEVENBERGEN - Hoewel Hans de Looper en Thom Zom vijf jaar geleden al begonnen met hun brouwerij Halve Tamme, ontwikkelen ze zich nog steeds door. 


De twee mannen zijn al bevriend vanaf de peuterspeelzaal en die vriendschap heeft tot nu toe geresulteerd in de introductie van liefst negen soorten bier. Daarnaast zijn er zeven bieren in ontwikkeling. Bij een kijkje in hun brouwlocatie op het industrieterrein van Zevenbergen wordt al snel duidelijk dat ze hard op weg zijn om een professionele brouwerij te worden. Zo hoeven ze niet mee staande op een trapje hun twee forse ketels te vullen maar doen ze dat nu via slangen. 

Imbeciel

Ze vertellen dat het allemaal niet zo gemakkelijk ging toen ze begonnen onder de naam Halve Tamme. “Eerst zochten we voor de naam naar een combinatie van onze namen en toen kwamen we op Halve Tamme, wat van oorsprong volgens het straattaalwoordenboek imbeciel betekent”. De beide vrienden houden het maar op ‘een beetje maf’. Vijf jaar geleden begonnen ze in de kas bij het huis van een van de ouders, maar inmiddels hebben ze in diverse bijgebouwen hun apparatuur, hun voorraden en hun producten staan. “We vinden het leuk om bier te brouwen en doen het zeker niet voor de winst”. Ze vertellen gek te zijn op experimenteren. “Zo zijn we pas nog bezig geweest om bier te maken met een koffiesmaak en dat is met hele bonen prima gelukt”. De volgende stap in hun brouwavontuur is bier in blik. 

BIJDRAGE TIES STEEHOUWER

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>