'Mensen uit Fijnaart hebben de bieren van De Toekomst in hun hart gesloten'
Foto: Ties Steehouwer

'Mensen uit Fijnaart hebben de bieren van De Toekomst in hun hart gesloten'

FIJNAART Het begon allemaal in de keuken voor Martijn en Loes de Jong. Voor het brouwen van bier in schuur achter hun huis kregen ze geen toestemming, zodat ze hun apparatuur overbrachten naar een gehuurde ruimte aan de rand van Fijnaart. Daarin zijn ze iedere vrijdag druk bezig om uit water, granen, hop en kruiden de lekkerste bieren te brouwen. 


Loes en Martijn droomden jaren van een eigen brouwerij en die is werkelijkheid geworden, al zaten wet- en regelgeving de start van een eigen brouwerij aanvankelijk in de weg. De naam van hun brouwerij, De Toekomst, kon dus lang niet worden waargemaakt, maar nu lijkt alles toch 'in flessen en fusten' terecht te zijn gekomen en kan er vooruit worden gekeken. Martijn heeft de opleiding chemische technologie gevolgd en hoeft alleen nog maar zijn creativiteit aan te boren om de smakelijkste bieren te brouwen. Bij het produceren van een goed biertje komt het nodige werk kijken. In glanzend schone brouwketels worden de granen op temperatuur gebracht en gehouden. Daarna wordt de precies afgewogen hop toegevoegd. Ook kunnen er kruiden worden toegevoegd. Na het gisten wordt het bier gebotteld en kunnen de etiketten erop. “De mensen uit Fijnaart hebben de bieren van De Toekomst in hun hart gesloten” vertelt Martijn. De tien bieren die hij maakt worden ook goed verkocht in de hele Westhoek. “Door de coronacrisis zijn er nu echter helaas geen bierfestivals en dat is voor de promotie van ons bier erg jammer”.

BIJDRAGE TIES STEEHOUWER

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>