Mondkapjes ook bij bezoek aan Klundertse huisartsenpraktijk
Foto:

Mondkapjes ook bij bezoek aan Klundertse huisartsenpraktijk

KLUNDERT - Team huisartsenpraktijk De Clundert vraagt iedereen die vanaf maandag 10 augustus de huisartsenpraktijk bezoekt, om een zelf meegenomen mondkapje te dragen. Ook bij visites vragen verzoekt het team patiënten een mondkapje te dragen. In acute situaties kan er volgens de praktijk van deze maatregel afgeweken worden.


Medewerkers van de praktijk zullen zelf eveneens een mondkapje dragen indien de afstand tot de patiëntminder dan 1,5 meter bedraagt. “Wij begrijpen dat u dit kunt zien als een breuk met het landelijk beleid”, meldt team huisartsenpraktijk De Clundert . “Wij vinden echter, dat we geen kans onbenut moeten laten om besmetting te voorkomen. Laten we dit samen doen.”

Pandemie

“Na maanden leven met de eerste grote golf van het coronavirus is desondanks duidelijk dat de pandemie niet achter de rug is,”zo stelt het team. “De ziekte wordt nog steeds overgedragen en mensen worden nog steeds ziek. De eerste grote golf heeft op veel verschillende manieren heel veel gevraagd, van haast iedereen. Mensen zijn ziek geweest, mensen zijn eenzaam geweest, sommigen hebben veel intensiever zorg moeten dragen voor kinderen die uit hun routine gehaald waren en anderen hebben vrienden of familie verloren. Belangrijke momenten in het leven van mensen hebben op een heel andere wijze plaatsgevonden dan betrokkenen hadden gewenst.”

Onvermijdelijk

“Ook wij als zorgprofessionals begrijpen dat het op een gegeven moment onmogelijk is om dezelfde alertheid vast te houden, zeker wanneer bekend is dat er minder mensen zo ernstig ziek worden, dat ziekenhuisopname moet volgen. Het iets minder alert worden en de al eerder afgekondigde versoepeling van de regels, maakt dat het onvermijdelijk is dat het aantal ziektegevallen weer zal toenemen.” 

Mondkapjesplicht

Het team wijst op de in binnen- en buitenland lopende discussies over het nemen van aanvullende maatregelen om verspreiding te voorkomen. Hoewel in Nederland op dit moment geen mondkapjesplicht bestaat, hebben bestuurders van sommige gemeenten ervoor hebben gekozen, om deze plicht toch in te voeren. Team huisartsenpraktijk De Clundert meldt eveneens te hebben nagedacht over het gebruik van mondkapjes en het helaas weer stijgende getal van besmettingen, ook in haar werkgebied. Na zorgvuldig afwegen heeft het team daarom besloten om vanaf maandag 10 augustus zelf met mondkapjes te gaan werken.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>