Lancering Fietsen voor m'n Eten, met Petra Wevers, Marja van der Ende en wethouder Danny Dingemans.
Lancering Fietsen voor m'n Eten, met Petra Wevers, Marja van der Ende en wethouder Danny Dingemans. Foto: Marcel Otterspeer

Platform ‘Fietsen voor mijn eten’ genomineerd voor Tour de Force Innovatieprijs

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

MOERDIJK - Fietsen voor mijn eten / ’n Bietje gezond’ is een tof initiatief om in beeld te brengen waar ons eten vandaan komt en het is onlangs genomineerd voor de Tour de Force Innovatieprijs 2020. Fietsen voor m’n eten is een informatiebron voor fietsers die hun dagelijkse eten bij elkaar willen sprokkelen bij stalletjes langs de weg, boerderijen, kwekerijen en kleine winkeliers. De initiatiefneemster Marja van der Ende is bezig met een fietstrip voor Tour de Force door Nederland was deze maand in de gemeente Moerdijk.

Oude Appelaarse polderroute
Marja fietste samen met wethouder Danny Dingemans en voorfietser Petra Wevers van KrachtigBuiten de Oude Appelaarse polderroute. Ze fietsten langs de lokale ondernemers met heerlijke streekproducten. De Oude Appelaarse polderroute is één van de drie nieuwe mooie polderroutes met streekproducten (Ruigenhilse polderroute en de Bloemendaalse polderroute) in gemeente Moerdijk.

Lokaal inkopen
“Het zijn drie prachtige nieuwe polderroutes met streekwinkels. Er is geen betere
corona-proof activiteit dan fietsen en wandelen in de buitenlucht met een mooie verbinding met onze lokale ondernemers waar je op de route de lokale streekproducten kunt kopen. Ik vind het in ieder geval leuk om te zien dat er zoveel mooie en gezonde producten te koop zijn in onze streek en dat je daardoor ons gebied nog meer gaat waarderen”, licht wethouder Danny Dingemans toe. “Laten we met zijn allen op de fiets of te voet de streekroutes ontdekken en daarbij zoveel mogelijk lokaal onze boodschappen doen. Zo steunen we onze lokale ondernemers.”


Standdaarbuiten/Fijnaart - 6-8-2020 - Foto: Marcel Otterspeer - Lancering Fietsen voor m'n Eten, met Petra Wevers, Marja van der Ende en wethouder Danny Dingemans. - Marcel Otterspeer

Innovatieprijs
De innovatieprijs is een verkiezing voor fietsinitiatieven, ideeën en producten om het fietsen te stimuleren of het fietsgebruik en fietsverkeer makkelijker en veiliger te maken. De volgende stap is het maken van een pitchfilmpje, waarop tijdens het Nationaal Fietscongres op 3 september door de bezoekers gestemd kan worden. Na de stemronde wordt de winnaar tijdens het congres bekend gemaakt. De winnaar ontvangt een bedrag van € 10.000 om de uitvoering en groei van het idee, product of initiatief te bevorderen.


Voor meer informatie www.fietsenvoormijneten.nl/regio/west-brabant



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief