Afbeelding

Gemeente Moerdijk nog hondvriendelijker: zes extra hondenlosloopterreinen

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

MOERDIJK – De gemeente Moerdijk wordt nog hondvriendelijker. Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om in te stemmen met nieuwe hondenlosloopterreinen en extra hekken. Bewoners vragen al langer om meer omheinde plekken waar ze hun viervoeter veilig los kunnen laten lopen.

Het gemeentebestuur verwacht dat eventuele overlast van loslopende honden op deze manier wordt ingeperkt. Er liggen plannen voor omheinde losloopterreinen in Oudemolen, Standdaarbuiten, Zevenbergen, Heijningen en Noordhoek. In Willemstad kan een losloopstrook worden ingericht, maar daar is geen plek voor een afrastering.

Vervanging hekken

In Moerdijk-Dorp komt een park waar een losloopstuk komt voor honden. Havenbedrijf Moerdijk draagt deze kosten. Het park komt namelijk als compensatie voor gekapte bomen. Het gemeentebestuur kondigt ook aan om de omheining van drie bestaande losloopterreinen in Noordhoek en Zevenbergen te vervangen. Ook in Langeweg verkeren de hekken van de uitlaatplek in slechte staat, maar die worden niet meer vervangen. 

Op deze plek komen namelijk woningen. Wel kijkt het college naar een alternatief hondenlosloopterrein. De gemeente kiest ook voor de aanschaf van iets duurdere hekken. Die gaan namelijk twintig jaar mee: "De investering is hoger, maar op langere termijn vallen de jaarlasten goedkoper uit. Bovendien is het duurzamer, omdat er in principe minder vandalisme aan de orde zal zijn en dit type hekwerk het langst meegaat." De huidige houten palen rotten sneller. In Zevenbergschen Hoek en Helwijk moeten onderdelen worden vervangen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief