Ties Steehouwer
Ties Steehouwer

Correspondent Ties Steehouwer van Moerdijkse Bode overleden

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ZEVENBERGEN  - Correspondent Ties Steehouwer van de Moerdijkse Bode is maandagavond overleden. Hij was bijna 25 jaar actief voor de krant waar hij schreef over lief en leed. Hij begon meer dan twintig jaar geleden voor de voorloper van de Moerdijkse Bode die toen in Klundert verscheen. 

Ties Steehouwer werkte tot aan zijn pensionering als leerkracht op de middelbare school. Dat heeft hij altijd met veel plezier gedaan. Hij had echt passie voor zijn vak. Daarnaast schreef hij als correspondent voor BN/De Stem. Later maakte hij de overstap naar de Moerdijkse Bode, om daar bijna 25 jaar voor te schrijven. Toen hij met pensioen ging, werd hij alleen maar actiever in de journalistiek. Voor de Moerdijkse Bode schreef hij over veel onderwerpen, maar zijn hart lag vooral bij kunst, cultuur, geschiedenis en het rijke verenigingsleven. Hij was gezegend met een gouden pen en kenmerkte zich door zijn onvervalste nieuwsgierigheid en een scherpe blik. 

Hij was niet alleen correspondent, maar ook zeer actief in het clubleven. Hij zette zich in voor tal van verenigingen. Een paar jaar geleden verhuisde hij van Klundert naar Zevenbergen. Ook hier ging hij als vrijwilliger aan de slag. Daarnaast bleef hij altijd schrijven, tot vorige week ging hij nog op pad voor 'zijn krant.' Ties is 81 jaar geworden. 

Namens het voltallige team van Uitgeverij de Bode wensen wij de familie van Ties heel veel sterkte met dit zware verlies in deze moeilijke tijd. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief