Strenge coronamaatregelen nekken ook Zevenbergen Live!
Foto: Josanne Fotografie

Strenge coronamaatregelen nekken ook Zevenbergen Live!

ZEVENBERGEN - Wat doen we met Zevenbergen Live! op zaterdag 26 september 2020? Die vraag legde de Stichting Zevenement Zevenbergen in augustus voor aan de Zevenbergse horecaondernemers.


Sinds 1998 wordt Zevenbergen Live! elk jaar op de laatste zaterdag van september gehouden in de horecabedrijven in het centrumgebied. Live muziek in alle horecazaken.
De kastelein boekt een band of artiest die past bij zijn vaste cliënteel. De Stichting Zevenement Zevenbergen coördineert het festival, dat al jaren gezien wordt als de seizoenafsluiter van het jaar.
Steeds met een paar duizend man publiek.

Conclusie
Nu leek het er enige tijd op dat Zevenbergen Live! het eerste evenement van het seizoen zou worden. Begin van de zomer vroeg de stichting aan de horeca wat te doen met het evenement.
‘Doorgaan met de organisatie. Afgelasten kan altijd nog’, zo luidde het advies van de kasteleins. Half augustus stelde de stichting dezelfde vraag nog eens. Op een enkele ondernemer na is de horeca nu van mening dat Zevenbergen Live! onder de huidige maatregelen niet mogelijk is. Stichting Zevenement Zevenbergen kan maar één conclusie trekken: Zevenbergen Live! gaat in 2020 niet door.

Enkele citaten horecaondernemers

“Normaal gesproken is het een fantastisch evenement. Maar zoals nu de vlag er bij hangt is het gewoon een drama. We kunnen veel te weinig mensen kwijt in het café en daarnaast moet ook nog eens iedereen blijven zitten. Dus ook het gezellige dweilen door Zevenbergen is een probleem.”

“Ik denk dat met alle regels van niet mogen staan, niet mee mogen blèren met de muziek, de geringe capaciteit en het feit dat veel mensen van kroeg naar kroeg gaan, het nu niet verstandig is om door te laten gaan.”

“Omdat onder meer de 1,5 meter-maatregel blijft gehandhaafd is het voor ons onmogelijk om naast een band, ook nog een redelijk aantal gasten te ontvangen.”

“Wij hebben met Zevenbergen Live altijd een topavond. Daarom zo jammer maar het kan echt niet op 1,5 meter en iedereen moet zitten. De band is al met vijf personen, dus zouden er nog 15 mensen publiek binnen mogen zijn,terwijl andere jaren heel het café en terras vol staat.”

2021!
Zevenbergen Live! gaat niet door op zaterdag 26 september 2020. De organisatie zet nu in op een nieuwe editie op 25 september 2021.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>