Fietsen voor m’n eten grijpt net naast innovatieprijs
Foto:

Fietsen voor m’n eten grijpt net naast innovatieprijs

ZEVENBERGEN - Het consumentenplatform Fietsen voor m’n eten heeft donderdag net naast de Tour de Force Innovatieprijs 2020 gegrepen. Na een zinderend spannende stemronde tijdens het Nationaal Fietscongres ging het initiatief ‘Iedereen Fietst Fryslân’ er met de prijs vandoor.


De innovatieprijs is een verkiezing voor fietsinitiatieven, ideeën en producten om het fietsen te stimuleren of het fietsgebruik en fietsverkeer makkelijker en veiliger te maken. 

Eten

Fietsen voor m’n eten is een informatiebron voor fietsers die hun dagelijkse eten bij elkaar willen sprokkelen bij stalletjes langs de weg, boerderijen, kwekerijen en kleine winkeliers. Het platform groeit hard en heeft inmiddels vijftien actieve regio’s, verspreid door Nederland. Het initiatief streeft naar landelijke dekking, met regionale kracht door een lokale inwoner als fietsende voorbeeld en zoekt daarom meer zogeheten voorfietsers die hun regio willen activeren. 

Motiveren

Ook in West-Brabant heeft Fietsen voor m’n eten inmiddels een actieve regio. Voorfietser Petra Wevers van KrachtigBuiten uit Zevenbergen zet zich in om de streek in kaart te brengen en anderen te motiveren om vaker de fiets te pakken voor de boodschappen, zoveel mogelijk rechtstreeks van de bron waar het geproduceerd wordt. 

Vrijwilligers

Het platform draait volledig op vrijwilligers en vrijwillige sponsorbijdragen vanuit consumenten, voedselproducenten en maatschappelijke organisaties. Onlangs lanceerde Wevers in samenwerking met de VVV Moerdijk en ZLTO Moerdijk een drietal fietspolderroutes langs producenten van streekproducten. 

Meer informatie over de Fietsen voor m’n eten groep in West-Brabant is hier te vinden. Er is ook een actieve Facebookgroep waar tips en fietsverhalen gedeeld worden.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>