De biologische zorgboerderij de Zwanenhoeve.
De biologische zorgboerderij de Zwanenhoeve. Foto: Christiaan de Heer

Geslaagde filmavond in theater De Schuur

Sport en vereniging

ZEVENBERGEN - GroenLinks Moerdijk organiseerde afgelopen zaterdag voor de tweede keer een filmavond in theater De Schuur in Zevenbergen. Het bestuur zoekt jaarlijks een film uit met een "groen" onderwerp. Vorig jaar was het een documentaire over bijen “More than honey, deze keer was gekozen voor de documentaire “The Biggest Little Farm”.

Ruim dertig bezoekers waren hiervoor naar theater De Schuur gekomen. Vooraf aan de film vertelden Cindy van Oosterhout en Teun van de biologische zorgboerderij de Zwanenhoeve uit Zevenbergen over hun werk. De boerderij heeft drie hectare grond met o.a. schapen, varkens, paarden, kippen en een poes. Net als in de getoonde film wordt er op De Zwanenhoeve met respect voor de natuur groenten en fruit verbouwd.

The Biggest Little Farm geeft een hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van de zoektocht naar harmonie tussen mens en natuur op een bijzondere plek in Californië. Adembenemend gefilmd door een van de hoofdpersonen die professioneel natuurfilmer is. Het aanwezige publiek in De Schuur kreeg vele kleurige karakters te zien, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend. Ook in de film is er sprake van bosbranden, zoals op dit moment in Californië. Daar wordt de komende dagen temperaturen van 45 graden en meer verwacht. Klimaatverandering is een grote uitdaging voor veel boeren over heel de wereld.

Opruimactie
Op zaterdag 31 oktober organiseert GroenLinks Moerdijk haar laatste opruimactie dit jaar. Deze keer gaan we naar Moerdijk dorp. Hebt u interesse mee te helpen of hebt u vragen en/of opmerkingen stuur dan een email naar: moerdijk@groenlinks.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief