Burgemeester Klijs over thuiswerken: 'Werk overal in huis, vooral aan keukentafel'
Burgemeester Jac Klijs werkt zoveel mogelijk vanuit huis. FOTO ALEXANDER VINGERHOEDS
Burgemeester Jac Klijs werkt zoveel mogelijk vanuit huis. FOTO ALEXANDER VINGERHOEDS (Foto: Alexander Vingerhoeds)

Burgemeester Klijs over thuiswerken: 'Werk overal in huis, vooral aan keukentafel'

MOERDIJK - Burgemeester Jac Klijs werkt al geruime tijd thuis, net als de wethouders en personeelsleden van de gemeente Moerdijk. Daardoor is het rustig op het gemeentehuis. Pas sinds enkele weken is Klijs weer vaker in het stadhuis te vinden.


Alle werkruimtes in het gemeentehuis zijn zo ingericht dat mensen op minimaal anderhalve meter van elkaar blijven. Toch is thuiswerken nog steeds de norm. Vergaderingen vinden grotendeels plaats via Teams. Dit verloopt goed. "Onze organisatie heeft hier goed op ingespeeld. Medewerkers weten elkaar ook zo te vinden." Ook de gemeenteraad vergadert digitaal. Op 24 september vergaderen de raadsleden voor het eerst weer fysiek tijdens de begrotingsvergadering in de grote centrale hal. "Dat zijn pittige vergaderingen, waarvoor het goed is om elkaar niet via het scherm te zien", vindt Klijs. 

De burgemeester merkt dat zijn werkzaamheden zijn veranderd: "Een deel bestaat uit representatieverplichtingen, zoals het bezoek aan verenigingen en echtparen die 60 jaar zijn getrouwd. Dat is allemaal weggevallen." Hij heeft nu nog meer tijd om vakliteratuur te lezen. Ook was hij veel onderweg voor vergaderingen buiten de deur. "Ik was vaak 1,5 uur onderweg voor een vergadering van een half uur. Het is veel efficiënter om dat digitaal te doen. Dat kan niet in alle gevallen, maar wel vaker." 

Klijs heeft geen specifieke werkplek thuis: "Dat kan overal in huis, vooral aan de keukentafel. Dat gaat prima, want bijna alles gaat digitaal." Ter ontspanning gaat hij graag de tuin in: "Je hoeft nu minder op de agenda te letten en dat is fijn."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>