Marjanne Dijkstra.
Marjanne Dijkstra.

Journaliste Marjanne Dijkstra is ervaren thuiswerker: 'Overleggen doen we via WhatsApp'

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

MOERDIJK - Journalist Marjanne Dijkstra is een ervaren thuiswerker. Zij werkt bij krantenuitgeverij BDU en is daarnaast ook nog correspondente voor de Moerdijkse Bode. "Ik werk normaal een dag per week bij de BDU op de redactie en werk de andere dagen vanuit huis. Door de coronacrisis werk ik nu bijna volledig thuis." 

De afgelopen maanden was dat een pittige periode. Voor de zomervakantie moest ze het thuiswerken combineren met het lesgeven aan haar drie kinderen. Ook haar man werkt thuis. Dat betekende een volle keukentafel. "Dat was wel druk. Normaal heb ik daar mijn eigen werkplek, maar nu zaten we daar constant met vijf personen. Dan ben je toch sneller afgeleid." Vlak voor de zomervakantie mochten de kinderen weer naar school en nu gaan ze weer volledig. Dat betekent dat Marjanne rustiger kan werken. 

Ze vindt het fijn om thuis te werken: "Je kunt tussendoor nog een keer stofzuigen of was vouwen. Ook voor de kinderen is het fijn dat ze na school naar huis kunnen. Zij kunnen zich goed zelf vermaken, terwijl ik dan nog even doorwerk." Overleggen met collega's gebeurt via WhatsApp: "Dat is echt onze lifeline, zo houden we voortdurend contact. Echt vergaderen doen we één keer per week via Google Meet." Voor haar werk gaat Marjanne wel op pad. Zo heeft ze voor de Moerdijkse Bode alle gedecoreerden geïnterviewd: "Dat mocht ook telefonisch, maar iedereen vond het prettig als ik persoonlijk langskwam voor een 1,5-meter-interview. Voor mij ook leuk om er even uit te zijn!"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief