Afbeelding
Foto: Marcel de Hoog

Wijnand Pirée van Cosun Beet Company: 'Thuiswerken heeft hoge vlucht genomen'

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

Wijnand Pirée is directeur P&O van Cosun Beet Company (voorheen Suiker Unie). Het bedrijf verwerkt duizenden Moerdijkse suikerbieten. “Begin 2019 waren we al gestart met een thuiswerkregeling, die inhield dat medewerkers één dag per week vanuit huis konden werken. Op onze 5 locaties waren er in totaal 18 die hier gebruik van hebben gemaakt,” vertelt hij. 

“Na evaluatie bleek dat er zeker wel op een positieve manier naar gekeken werd, maar dat een dag prima was en niet meer moest zijn. Men vond het vooral lastig dat men niet bij elkaar zat en geen contacten met collega’s had.” Met de komst van het coronavirus heeft ook bij Cosun Beet Company het thuiswerken een hoge vlucht genomen. “Onze ICT-afdeling is direct aan de slag gegaan en binnen een week was de software zodanig aangepast we digitaal konden werken en vergaderen. Op dat moment hadden we in een keer 200 mensen die full time vanuit huis werkzaam waren. Daar konden we niet allemaal een werkplek voor inrichten. Om het ook arbotechnisch goed te hebben konden ze wat ze nodig hadden zoals beeldschermen en bureaustoelen van kantoor meenemen.”

Momenteel is volgens Pirée de verhouding tussen thuiswerken en kantoor fiftyfifty. Volgens hem zal het thuiswerken zeker blijven. “Hier gaan we nieuw beleid voor maken. Aan de hand van ervaringen van onze medewerkers gaan we kijken wat beter kan en moet en daar de regeling op aanpassen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief